DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Erbil'de restoranda silahlı saldırı: Türk Başkonsolosluğu'ndan bir görevli hayatını kaybetti

Erbil'de restoranda silahlı saldırı: Türk Başkonsolosluğu'ndan bir görevli hayatını kaybetti

Irak'ın Erbil kentindeki bir restorana silahlı saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı, düzenlenen saldırıda başkonsolosluktan bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Irak ve Türkiye'den kınama mesajları geldi. Saldırıyı kimin düzenlediği henüz bilinmiyor.

Yayın Tarihi: 17/07/19 18:51
okuma süresi: 4 dak.
Erbil'de restoranda silahlı saldırı: Türk Başkonsolosluğu'ndan bir görevli hayatını kaybetti
A- A A+

Irak'ın Erbil kentinde Deream City bölgesindeki Hokkabaz adlı restorana bugün öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ERBİL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 1 TÜRK DİPLOMAT VE 1 IRAK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ, 1 VATANDAŞ YARALANDI

Erbil Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da "Erbil'deki bir restoranda bugün gerçekleşen silahlı saldırıda 1 Türk diplomat ve 1 Irak vatandaşı hayatını kaybetti, 1 vatandaş yaralandı" bilgisi verildi.

IRAK DIŞİŞLERİ: KINIYORUZ

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es Sahhaf, yaptığı yazılı açıklamada, "Erbil'de bir Türk diplomatın hedef alındığı silahlı saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'a konuşan Erbil Milletvekilli Muhamed İlhanlı da şunları söyledi: "Olay olduğu esnada biz mecliste toplantıdaydık. Duyar duymaz olay yerine geldik. Saldırı nedeniyle kente tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı. Saldırganların kentten kaçmaması için bütün yollar tutuldu. Kimler tarafından yapıldığını henüz bilmiyoruz."

ERDOĞAN: MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili ilk mesajında şu ifadeleri kullandı: "Erbil'de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir."

KALIN: BU HAİN SALDIRIYI YAPANLARA GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR

Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da şunları yazdı: "Erbil'deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir."

??Reuters, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, çatışmada en az 3 Türk diplomat hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

ÇAVUŞOĞLU: GEREKİRSE ERBİL'E HEYET GÖNDERECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Erbil'deki saldırıyla ilgili Bağdat ve Erbil ile temas halinde olduklarını gerekirse heyet gönderileceğini bildirdi.

AB BÜYÜKELÇİSİ BERGER: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği 'Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" açıklaması yaptı.

AB Büyükelçisi Berger ise, "Derin bir üzüntü duyduk. Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.

AA ise düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişi hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

?Rudaw da hayatını kaybeden Türk diplomatlar arasında konsolos yardımcısının olduğunu yazmıştı.

İHA da Erbil Başkonsolosluğu çalışanı bir kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını aktarmıştı.

Öte yandan AFP'ye konuşan bir polis memuru da konsolos yardımcısının öldüğünü söylemişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.