ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

İçicilerden uyuşturucu tacirlerine ulaşılan uyuşturucu operasyonu

İçicilerden uyuşturucu tacirlerine ulaşılan uyuşturucu operasyonu

Trafik kontrolünde uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen şahıslardan Narkotik ekiplerinin yürüttüğü başarılı soruşturma sonucunda uyuşturucu tacirlerine ulaşılan operasyonda 5 kişi tutuklandı. Polis Türkiye'den ithal edilen 40 gram hint kenevirinin yaklaşık 30 gramını ele geçirdi.

Yayın Tarihi: 18/07/19 08:00
okuma süresi: 6 dak.
İçicilerden uyuşturucu tacirlerine ulaşılan uyuşturucu operasyonu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Bafra Oteller Bölgesi'nde Ziyamet Polis Karakolu ekipleri tarafından dün sabahın erken saatlerinde yapılan trafik kontrolünde madde etkisi olduklarından şüphelenilen Ökkeş Erkan Kurt ve Bedircan Karabıyık ile sonradan yaya olarak zanlıların yanına gelen Burak Tüylüce uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilerek tutuklandı.

Narkotik polisine haber verilmesi üzerine başlatılan soruşturma sonucu otel çalışanı olan BurakTüylüce'ye ait lojmanda polis yaklaşık 15 gram satışa hazır vaziyette 12 gram da evin çeşitli yerlerinde hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. 3 zanlı "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal", "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile dün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılırken, söz konusu uyuşturucu maddeleri Türkiye'den 40 gram olarak ithal ettikleri tespit edilen M.M.Y ve C.K gün içerisinde tespit edilerek tutuklandı. M.M.Y ve C.K'nın bugün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılması bekleniyor.

ŞÜPHE ÜZERİNE YAPILAN SORGUDA İTİRAF ETTİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 02:00 raddelerinde Bafra Oteller Bölgesi'nde ana cadde üzerinde zanlı Ökkeş Erkan Kurt ile Bedircan Karabıyık'ın bulunduğu, zanlı Kurt'a ait aracın Ziyamet Polis Karakolu'nda görevli polis ekipleri tarafından durdurularak kontrol edilmek istendiği sırada yine zanlı Burak Tüylüce'nin konu yere yaya geldiğini kaydetti. Polis ekiplerinin yaptığı kontrol neticesinde alkol kullanmadıkları ve buna rağmen madde tesiri altında oldukları izlenimi bırakmaları üzerine zanlıların sözlü olarak sorgulandıklarını belirten Yıldırım, her 3 zanlının da hintkeneviri türü uyuşturucu madde kullandıklarını sözlü olarak beyan ettiklerini açıkladı.

LOJMANDA SATIŞA HAZIR UYUŞTURUCU MADDELER BULUNDU

Yürütülen soruşturmada zanlı Burak Tüylüce'nin bölgede bulunan bir otel lojmanında ikamet ettiğinin tespit edildiğini ve zanlının konu ikametgahta bir miktar daha hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğunu beyan ettiğini söyleyen Yıldırım,Ziyamet Polis Karakolu ekiplerininİskele Narkotik Şubesi'ne bilgi verdiğini aktardı. Alınan bilgi doğrultusunda zanlı Tüylüce'ninikametgahındaarama yapıldığını söyleyen Yıldırım, yapılan aramada sehpa üzerinde tütünle karışık 2 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde, tuvalette çöp kovasının altında 10 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve zanlı Tüylüce'nin beyanı üzerine şuanda aranmakta olan bir kişinin valizi içerisinde satışa hazır halde 15 ayrı kağıt parçasına sarılı 15 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alını. Evin salon bölümünde el yapımı "Bomb" diye tabir edilen şişenin bulunduğunu belirten Yıldırım, 3 zanlının da tutuklandığını açıkladı.

UYUŞTURUCULARI 40 GRAM OLARAK ERCAN'DAN İTHAL ETTİLER

Zanlı Tüylüce'nin polise gönüllü ifade vererek ve konu uyuşturucu maddeleri 14 Temmuz 2019 tarihinde isimlerinin baş harfleri M.M.Y ve C.K olan 2 arkadaşının Ercan Havaalanı'ndan 40 gr olarak ithal ettiklerini ve kendisine getirdiklerini belirten Yıldırım, şahısların kalacak yeri olmadığı için zanlı Tüylüce ile birlikte ayni odada kaldıklarını, 40 gr hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ise zanlı Tüylüce'ye teslim ettiklerini ve satış yapması için müşteri bulmasını istediklerinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı Karabıyık'ın da bu esnada zanlı Tüylüce'yi telefonla arayarak zanlı Kurt için uyuşturucu madde bulunup bulunmadığını sorduğunun tespit edildiğini söyleyen Yıldırım, zanlı Tüylüce ile zanlı Kurt'un 15 ve 16 Temmuz 2019 tarihindebuluşup zanlı Kurt'un zanlı Tüylüce'den 1 gr hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi 200 TL karşılığında aldığını ancak toplam 2 gr uyuşturucu maddenin bedeli olan 400 TL'yi 20 Temmuz 2019 tarihinde ödemek hususunda anlaştıklarının tespit edildiğini söyledi.Yıldırım her 3 zanlının müşterek olarak "Bomb" diye tabir edilen şişeyi kullanarak birlikte uyuşturucu madde içtiklerini de zanlı Tüylüce'nin itiraf ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın yeni başladığını belirten ve kayıp emarelerin olduğunu söyleyen polis memuru Gökhan Yıldırım zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ARANAN ŞAHISLAR ERCAN'DA YAKALANDI

Narkotik ekipleri içicilerden satıcılara ulaştığı uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu maddeleri Türkiye'den getirip Ercan Havaalanı'ndan ülkeye ithal eden M.M.Y ve C.K'yi dün Ercan Havaalanı'ndan kaçmak üzereyken kıskıvrak yakalayarak tutukladı. Her iki zanlının da bugün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.