ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Boşanma aşamasında olduğu eşini cep telefonu programıyla takip edince tutuklandı

Boşanma aşamasında olduğu eşini cep telefonu programıyla takip edince tutuklandı

Mağusa'da boşanma aşamasında olan eşinin telefonuna eşinden izinsiz takip programı indirerek özel hayatın gizliliğini ihlal etmekle suçlanan Hasan Yorgancı tutuklandı.

Yayın Tarihi: 18/07/19 08:15
okuma süresi: 3 dak.
Boşanma aşamasında olduğu eşini cep telefonu programıyla takip edince tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da boşanma aşamasında olduğu eşinin telefonuna eşinden habersiz gizlice takip programı yükleyerek özel hayatın gizliliğini ihlal eden Hasan Yorgancı, eşinin şikayeti üzerine tutuklandı.

Dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Yorgancı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Zanlı Yorgancı, mahkeme girişinde ve teminata bağlanmasının ardından ise basın mensuplarına yönelik çirkin ve edepsiz tavır ve söylemlerde bulundu.

EŞİNİN SESİNİ VE GİTTİĞİ YERLERİ TELEFONUNA KAYDETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten İbrahim Gökova mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hasan Yorgancı'nın 11 Temmuz 2019 tarihinde, boşanma aşamasında olduğu eşinin rızası olmaksızın eşine ait telefonu alarak internetten takip programı indirdiğini ve ayni programı kendi cep telefonuna da indirdiğini belirtti.

Zanlının konu programları kullanarak eşinin konuşmalarını ve gittiği yerlerin görüntülerini temin ederek kendi cep telefonuna aktardığını belirten Gökova, yine kendisine ait olan "Messenger" üzerinden eşinin kullandığı "Messenger" programına gönderdiğini açıkladı. Şikayet üzerine zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Gökova, zanlının evinde yapılan aramada zanlının kullandığı cep telefonunun tespit edilerek emare alındığını belirtti. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Gökova, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, zanlı Hasan Yorgancı'nın yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.Zanlı Yorgancı, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50'şer bin TL kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest bırakıldı.

EDEPSİZ HAREKETLERDE VE SÖYLEMLERDE BULUNDU

Zanlı Hasan Yorgancı, mahkeme girişinde karşısında gördüğü basın mensuplarına hitaben "Durun size poz vereyim de öyle çekin" demek sureti ile pantolonunun üzerinden cinsel organını tutup kaldırarak çirkin hareketlerde bulundu. Zanlı teminata bağlandıktan sonra ise yine basın mensuplarına hitaben "Fotoğrafı beğenmediyseniz bu kez soyunup poz vereyim" şeklinde ahlaksız söylemlerde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.