GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Sarpten: "Ayluga'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağız"

Sarpten: "Ayluga'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağız"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Ayluga Göleti'nin kıyısında başlatılan inşaatın bir kez daha durdurulduğunu aktardı. Sarpten, "Ayluga'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 18/07/19 08:25
okuma süresi: 2 dak.
Sarpten: "Ayluga'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağız"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Mağusa'daki Ayluga Göleti'nin kıyısında başlatılan inşaatın, 2018 yılında durdurulduğunu ve dün yeniden başlatılması üzerine olayı yetkililere bildirerek yeniden mühürlenmesini sağladıklarını kaydetti.

2018 YILINDA DURDURULMUŞTU

2018 yılında Biyologlar Derneği, Bağımsızlık Yolu Mağusa, Güç-sen, MAKAMER, TDP, Mağusa İnisiyatifi, Bağımsız Çevre Aktivistleri ve Mağusa Kültür Derneği isimli sivil toplum örgütlerinden oluşan Mağusa Kent ve Ekoloji Platformu, Gazimağusa Belediyesi'nin, Ayluga Göleti'nde başlatılan inşaata, Çevre Dairesi'nin onayı olmadan inşaat izni vermesini, eylemle protesto etmesi üzerine Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, söz konusu inşaatı durdurduklarını açıklamıştı.

İnşaatın dün yeniden başlatılması üzerine mühürleme işlemi yapılması için çalıştıklarını ve bölgenin takibini yapacaklarını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Sarpten'in paylaşımı şu şekilde:

"Doğa katliamları her geçen gün devam ediyor. 2018 yılında tamamen yasadışı şekilde Mağusa'daki Ayluga Göleti'nin kıyısında başlatılan ve girişimlerimiz sonucu durdurulan inşaat birdenbire yeniden başladı. Dün gün boyu polis, belediye ve çevre dairesi yetkilileriyle yaptığımız girişimler sonucu neyseki bugün yeniden mühürlendi. Başta Pelin Üretici olmak üzere bölge halkının takibi, sivil toplumun girişimleri ve yetkililerin de duyarlılığı hep birlikte suratle sonuç almamızı sağladık. Elbette, ülkemizin bir numarakı doğal sulak alanı olan Ayluga'daki gelismelerin yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.