GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Talat: 'Özersay, Denktaş'ın yeni versiyonudur…'

Talat: 'Özersay, Denktaş’ın yeni versiyonudur…'

Talat, Akıncı'yı da isim vermeden eleştirdi; #gözdenkaçmadı 2. Cumhurbaşkanı Talat, Haber Kıbrıs'ta Hüseyin Ekmekçi'ye konuk oldu…

Yayın Tarihi: 18/07/19 15:24
okuma süresi: 2 dak.
Talat: 'Özersay, Denktaş’ın yeni versiyonudur…'
A- A A+
Cumhurbaşkanı Akıncı'yı üstü kapalı eleştiren Talat, gerek dış temaslarda gerekse de TC ile Rum Yönetimi arasında görüşmelerde yetersiz kaldığını söyledi…

Talat, "AB ya da diğer ülkelere dış temaslar yeterli değil… Davet olmaz ki davet yaratılır… Örneğin Mogerini sizi çağırmaz, siz ona ulaşmalısınız… Eskiye göre imkanlar daha çok… Artık daha çok isim var… Özdil Nami'den istesen gidip konuşmaz mı? Şart değil siz gidesiniz…Başkalarını gönderin…Gidip anlatın…" dedi.

TC ile Rum Yetkililerin görüşmeler yapmasında Kıbrıslı Türk makamların hatası olduğu görüşünü paylaşan Talat, "Benim dönemimde, Papadopulos, TC ile görüşmek istedi… Asla kabul etmedim… Hassasiyet göstermek lazım… Çavuşoğlu hem görüştü hem halen devam ettiğini söyledi. Bunun çok büyük sakıncası var. Hristodulidis'e cesaret veriliyor… Gidip Kıbrıslı Türkler olmadan Türkiye ile görüşmenin yolu açıldı artık…" diye konuştu.

Bu konuda " Kıbrıslı Türkleri yönetenlerin Liderlik eksikliği olabilir mi?" sorusuna Talat, "Sorumluluğun büyüğü Kıbrıslı Türk makamlarındadır… Türkiye'nin bu görüşmeye ihtiyaç duymasını bile engellemek lazımdı…" dedi.

Talat, Rum Tarafı'nda en barışçı insanlarda bile TC korkusu var. Türkiye öcü mü? Bunu ortadan kaldırmak için içte ve dışta çalışmak lazım" diye ekledi…

Özersay ile ilgili soru üzerine Talat, " Kudret Özersay'ın dünya görüşü Kıbrıslı Türklerin uzun vadeli çıkarları ile örtüşmüyor… Yeni bir Denktaş politikası gibi… Denktaş daha dobrasını söylerdi, Özersay işbirliği diyor… Farkı yok… Denktaş'ın eski politikalarının yenilenmesidir. Bu işi Kudret'e bırakırsanız, Kıbrıs Sorunundaki Türkiye Politikasını yine Denktaş döneminin politikasına dönüştürürsünüz…" ifadelerini kullandı.

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.