İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıb-Tek, geçmiş dönemlerdeki harcamalara dair incelemeleri ilerletme kararı aldı

Kıb-Tek, geçmiş dönemlerdeki harcamalara dair incelemeleri ilerletme kararı aldı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantı sonucunda aldığı kararları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yayın Tarihi: 18/07/19 22:09
okuma süresi: 2 dak.
Kıb-Tek, geçmiş dönemlerdeki harcamalara dair incelemeleri ilerletme kararı aldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Kıb-Tek açıklaması şöyle:

"Yönetim Kurulu 18/07/2019 tarihinde yaptığı toplantıda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda aşağıdaki kararları almıştır.

1-Geçmiş dönemlerde yapılan Kurum'daki bazı harcama ve uygulamalara yönelik olarak Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulunun hazırlamış olduğu raporlardaki bulgular ışığında, incelemelerin ilerletilmesine karar verilmiştir. Bu bağlamda ilgili konuların yasal mevzuata uygunluğunun incelenmesi ve araştırılması amacıyla Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sn.Şahap Aşıkoğlu'nun görevlendirilmesi hususunda Bakanlığa yazı yazılmasına karar verilmiştir.

2-Yönetim Kurulumuza bir avukatlık bürosu tarafından yapılan başvuruyu değerlendirerek, başvuruya konu mal/hizmet/ürün temininde geriye dönük de olmak üzere, Bakanlık ile istişare ve işbirliği içerisinde bir araştırma ve inceleme yapılmasına karar verilmiştir.

3-KKTC Sayıştay Başkanlığı'nın Kurum uygulamaları ile ilgili ara verilmiş olan mali uygunluk denetimine kaldığı yerden devam etmesi hususunda Bakanlığa yazı yazılmasına karar verilmiştir".


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.