ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kaçmak isterken Ercan Havaalanı'nda yakayı ele verdiler

Kaçmak isterken Ercan Havaalanı'nda yakayı ele verdiler

Bafra'da trafik kontrolünde uyuşturucu madde kullanıcılarından uyuşturucu tacirlerine ulaşılan Narkotik operasyonunda Ercan Havaalanı'ndan kaçmak isterken tespit edilerek tutuklanan Mithat Mert Yavuz ile Can Kaya dün İskele'de mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 19/07/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Kaçmak isterken Ercan Havaalanı'nda yakayı ele verdiler
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Bafra'da önceki gün sabah saatlerinde polisin trafik kontrolünde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilen Ökkeş Erkan Kurt ile Bedircan Karabıyık'ın ardından Narkotik ekiplerinin yaptığı ileri soruşturmada kaldığı lojmanda yaklaşık 30 gram hint keneviri türü uyuşturucu tespit edilen Burak Tüylüce'nin tutuklandığı operasyonda yeni bir gelişme yaşandı. Narkotik polisinin başarılı operasyonu sonucu ülkeye 40 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ithal ettikleri tespit edilip polise çağırılmalarına rağmen Ercan Havaalanı'ndan kaçmak isterken tespit edilip tutuklanan Mithat Mert Yavuz ile Can Kaya dün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf ve ithal" suçlamaları ile zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından mahkeme zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Polis mahkemede zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemede yaklaşık 1 aydan beri söz konusu uyuşturucu maddeler ile ilgili zanlı Burak Tüylüce, Mithat Mert Yavuz ve Can Kaya arasında konuşmaların tespit edildiğini açıkladı.

POLİSE ÇAĞIRILMALARINA RAĞMEN KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede sunduğu şahadetinde, zanlı Mitat Mert Yavuz ve Can Kaya'nın 17 Temmuz 2019 tarihinde İskele'de meydana gelen 14-17 Temmuz 2019 tarihleri arasındaki "Kanunsuz uyuşturucu madde ithali", "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını söyledi.

Konu suçlarla ilgili olarak önceki gün İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlı Burak Tüylüce, Ökkeş Erkan Kurt ve Bedircan Karabıyık hakkında soruşturma başlatıldığını anımsatan Yıldırım, başlatılan soruşturma çerçevesinde Burak Tüylüce'nin vermiş olduğu gönüllü ifade ışığında ve zanlı Tüylüce'nin cep telefonundaki fotoğraflar ve mesajlaşmaların kısmen incelenmesi neticesinde söz konusu tasarruflarında bulunan yaklaşık 30 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi zanlı Mitat Mert Yavuz ve Can Kaya'nın 14 Temmuz 2019 tarihinde Ercan Havaalanından KKTC'ye 40 gr olarak ithal ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Yıldırım, zanlı Yavuz ile Kaya'nın, 17 Temmuz 2019 tarihinde kendilerine telefonla polis tarafından ulaşılmasına ve polise celp edilmelerine rağmen saat 15:00 raddelerinde Ercan Havaalanından çıkış yapmak istedikleri esnada tutuklandıklarını açıkladı.

1 AYDIR UYUŞTURUCU İTHALİNİN PLANINI YAPIYORLARDI

Zanlı Mitat Mert Yavuz ile Can Kaya'nın cep telefonlarına el konularak inceleme altına alındığını söyleyen polis memuru Yıldırım, cep telefonlarda yapılan ilk incelemede zanlıların yaklaşık 1 aylık bir süre çerçevesinde zanlı Burak Tüylüce ile söz konusu hintkeneviri türü uyuşturucu maddelerin ithali ile ilgili görüşmeler olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Yıldırım, incelemelerin devam ettiğini ifade ederek, zanlılar hakkındaki soruşturmanın yeni başladığını belirtti ve zanlı Yavuz ile Kaya'nın 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.