ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Her yerden kaçak fışkırıyor: Apartman damında yatıp kalkıyorlar, bölge halkı tedirgin

Her yerden kaçak fışkırıyor: Apartman damında yatıp kalkıyorlar, bölge halkı tedirgin

Mağusa'nın göbeğindeki apartman damında kim oldukları ve kaç kişi oldukları bilinmeyen şahıslar insani koşullardan uzak kaçak yaşam sürüyor. Apartman sakinleri ve bölge halkı can güvenliğinden endişeli...

Yayın Tarihi: 19/07/19 08:00
okuma süresi: 4 dak.
Her yerden kaçak fışkırıyor: Apartman damında yatıp kalkıyorlar, bölge halkı tedirgin
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ülke genelinde polis ekiplerinin "Operasyonel Mücadele" kapsamında kaçak yaşayanlarla ilgili mücadelesi devam ederken, tüm çabalara rağmen her yerden kaçak işçi ve öğrenci fışkırıyor. Kıbrıs Postası Mağusa'da,şehrin göbeğindeapartman damı ile merdiven boşluklarında insani koşullardan uzak yaşam süren şahısların kaçak yaşamlarını fotoğrafladı.

Uyumak için gece saatlerinde apartmanın damına ve merdiven boşluğuna sığınan bu şahısların kim oldukları ve nereden geldikleri dahi bilinmiyor. Kaçak olduğundan şüphelenilen şahısların Mağusa'nın en işlek caddesi olan Salamis Yolu üzerindeki Hasan Bitirim Apartmanı'nın damında sürdürdüğü yaşam vatandaşları tedirgin ediyor.

Kaçaklarla ilgili mücadelenin sadece polis çalışması ile olmayacağını ifade eden vatandaşlar, ülkeye giriş ve çıkışların yanı sıra özellikle çalıştırılmak için ülkeye getirtilen işçilerle ilgili devleti etkili önlemler almaya davet etti.

İNSANİ KOŞULLARDAN UZAK KAÇAK YAŞAM SÜRÜYORLAR

Kıbrıs Postası, Mağusa'nın göbeğinde üniversitenin yanı başında, öğrenci nüfusun çoğunlukta olduğu bölge olan Salamis Yolu üzerindeki Hasan Bitirim Apartmanı'nın damında ve merdiven boşluğundaki kaçak yaşamı fotoğrafladı. Kimliklerine dair hiçbir bilgi bulunmayan bu şahıslar, apartmanın damına kurdukları yatakta ve merdiven ayaklarında yere serdikleri halı üzerinde yaşam sürüyor. İşçi mi, öğrenci mi, suçlu mu ne iş yaptığı dahi bilinmeyen bu şahısların gündüz vaktinde orada bulunmadığı ancak kıyafet ve çanta gibi bazı özel eşyalarının gün içerisinde yaşam sürdükleri alanda kaldığı gözlemlendi. Apartmanın damında insani koşullardan uzak şekilde kaçak göçek yaşayan bu şahısların yiyecek, içecek atıklarını da yaşadıkları yere attığı gözlemlenirken, şahıslara ait kıyafetlerin de olması alanın düzenli olarak kullanıldığını gözler önüne seriyor.

VATANDAŞ TEDİRGİN, POLİS VE DEVLET GÖREVE DAVET EDİLİYOR

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na ulaşan vatandaşlar, ülkedeki kaçaklarla ilgili başlatılan mücadelenin yetersiz olduğundan şikayetçi. Polisin sadece sokaklarda kimlik kontrolü yaparak ülkede kaçak yaşamın önüne geçemeyeceğini savunan vatandaşlar, operasyonel mücadelenin halka karşı yapılan şovdan öteye gitmediğini belirtti. Ülkeye giriş çıkışlardaki denetimlerin daha etkin bir şekilde kişilerle ilgili kayıtlar tutularak ve Avrupa ülkelerindeki örneklerin incelenerek yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, çalışmak için ülkeye getirilen kişiler ile ilgili de işveren ve işçilere uygulanacak yöntemlerle kayıt dışılığın kontrol altına alınabileceğini ifade etti. Apartman damında yaşayan kişilerin belki de suç işleyip kaçarak orada saklanıp hayat sürdüğünü, belki de kaçak işçi olduklarını söyleyen vatandaşlar, bu koşullarda yaşayan kişilerin kaybedecek bir şeyleri olmadığı için her türlü suça karışabileceklerini ifade ederek can güvenliklerinin sağlanması için polisi ve devleti göreve çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.