ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

2016'da kardeşinin kimliğine bürünüp KKTC'ye geldi, 3 yıl sonra tutuklandı

2016'da kardeşinin kimliğine bürünüp KKTC'ye geldi, 3 yıl sonra tutuklandı

Türkiye'de yaşayan kardeşinin kimliği ile 2016 yılında Mağusa Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapan Ersoy Gümüş 3 yıl sonra İskele'de tespit edilerek tutuklandı.

Yayın Tarihi: 20/07/19 09:47
okuma süresi: 2 dak.
2016'da kardeşinin kimliğine bürünüp KKTC'ye geldi, 3 yıl sonra tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Türkiye'de yaşayan kardeşinin kimliği ile 2016 yılında Mağusa Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapan Ersoy Gümüş isimli kişi 3 yıl sonra tespit edilerek tutuklandı. "Başkasının kimliğine bürünme" ve "Sahtekarlıkla kayıt temin etme" suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Ersoy Gümüş, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

VİZE BORCU OLDUĞU İÇİN KARDEŞİNİN KİMLİĞİ İLE KKTC'YE GERİ GELDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Ersoy Gümüş'ün, 2012 yılında KKTC'de bulunduğu esnada vize süresini geçirip 123 gün fazla kaldığını ve 14 bin 760 TL vize borcu ile KKTC'den çıkış yaptığını açıkladı.

Zanlının 2016 yılı Mart ayında kendi kimliği ile yeniden KKTC'ye giriş yaptığını belirten Hafız, zanlının 14 bin 760 TL parayı ödemeyip Mağusa Limanı'ndan tekrar Türkiye'ye gittiğini söyledi. Hafız, zanlının 14 Mayıs 2016 tarihinde ise Türkiye'de sakin kardeşi İlyas Gümüş'ün TC nüfus cüzdanı ile Mağusa Limanı'ndan giriş yapıp İlyas Gümüş'ün kimliğine büründüğünü ve sahtekarlıkla kayıt temin ettiğini belirterek, zanlının 18 Temmuz 2019 tarihinde İskele'de tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Hafız, zanlının davaları görüşülünceye dek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti. Mahkeme zanlının davalarının sonuçlanıncaya kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.