LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Surlariçi'ne 3 adet kiosk yerleştirilecek

Surlariçi'ne 3 adet kiosk yerleştirilecek

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) 3 adet kiosk alımı ihalesinin mali kaynağının karşılanması için imzalar atıldı.

Yayın Tarihi: 20/07/19 10:19
okuma süresi: 2 dak.
Surlariçi'ne 3 adet kiosk yerleştirilecek
A- A A+
Lefkoşa Surlariçi'ndeki yayalaştırılan bölgeye monte edilecek 3 adet kioskun (dokunmatik ekranlı bilgi amaçlı elektronik terminal) ihale bedelinin karşılanması için Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arasında imzalar atıldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı-KOBİGEM tarafından yürütülen mali destek programlarından birisi olan Turizm ve Çevre Bakanlığı "Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" altındaki "Surlariçi Bilgilendirme Kioskları Projesi" ile ilgili imzalar LTB adına Başkan Mehmet Harmancı ve Bakanlık adına Müsteşar Mustafa Erişmen tarafından atıldı. Böylece LTB kioskların alım ihalesi için Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sağlanan Kaynak İle K.K.T.C.'de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü gereğince T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ile Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen Mali Destek Programı kapsamında Ekonomi ve Enerji Bakanlığı-KOBİGEM'in finansal desteğini aldı. Kiosklar Surlariçi'nin tarihi, turistik değerleri ve faaliyetler hakkında kolay bilgiye erişimini sağlarken, turizm değerlerinin ön plana çıkarılıp, turizme yönelik faaliyet ve çalışmaları tetiklenecek ve teşvik edilecek.

KİOSKLAR BİRÇOK HİZMET SUNACAK

Surlariçi'ne yerleştirilecek 3 adet kiosk şehir haritası, tarihi ve turistik yerlerin (Müzeler, Konaklar, Camiler vb.) tanıtılması, harita üzerinde yerlerinin gösterilmesi, açılış kapanış saatleri ile varsa giriş ücretlerinin belirtilmesi, şehirdeki tüm etkinliklerin tanıtılması, bölgedeki otellerin, restoran ve kafelerin, alışveriş mağazaları, taksi durakları ve ATM'ler hakkında bilgi, LTB faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmeler ve videoları içerecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.