GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 1 dak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mağusa'da coşkuyla kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mağusa'da coşkuyla kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gazimağusa'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 21/07/19 11:36
okuma süresi: 1 dak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mağusa'da coşkuyla kutlandı
A- A A+

Gazimağusa'daki ilk tören Zafer Anıtı'nda düzenlendi. Protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İnönü Bulvarı'na geçilerek ikinci tören gerçekleştirildi. 4.Piyade Alay Komutanlığı'ndan Piyade Yüzbaşı Orhan Çakaloğlu yaptığı konuşmada, kurtuluş yıldönümlerinin ulusların en büyük bayramı olduğunu belirterek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın herkese kutlu olmasını diledi.

'20 Temmuz Sabahı' isimli şiirin okunmasından sonra da Çanakkale Ortaokulu Edebiyat Öğretmeni Berna Tosunoğlu konuşma yaptı. Kıbrıslı Türkler'in 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'yla özgürlüğüğe kavuştuğunu dile getiren Tosunoğlu, harekatla adanın her iki tarafına da barış geldiğini vurguladı.

DoReMi sanat okulunun müzik sunumunun ardından, halk dansları gösterisi yapıldı.

Tören, resmi geçitle son buldu.

MHA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.