LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa İzcilik Derneği ilk kampını gerçekleştirdi

Lefkoşa İzcilik Derneği ilk kampını gerçekleştirdi

Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER), üç beldede yapılacak olan kampları arasında ilk olarak Lefke Kampı'nı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 22/07/19 09:38
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa İzcilik Derneği ilk kampını gerçekleştirdi
A- A A+
Lefkoşa İzcilik Derneği'nden (Lİ-DER) yapılan açıklamaya göre, KKTC'de ilk kez "Ülkemizi Tanıyalım" başlığı altında düzenlenen izci kamplarına başlandı. Üç beldede yapılacak olan kampların ilkine geçtiğimiz hafta Lefke ilçesinde 35 izci ve 5 lider ile düzenlenen kampta izciler Lefke Gazi Lisesi'nde konaklayarak 3 günlük kampını tamamladı.

Dernek Başkanı Bakiye Lord'un verdiği bilgilerde: Yaşları 10 ile 20 arası izcilerle düzenlenen kampta amaç ülkemizi tanımak tarihi ve kültürel miraslarımızı yerinde yaşayarak öğrenmek olduğu açıklanırken, yapılacak olan tüm kampların sonunda çıkarılacak izci gazetesinde gençlerin gözlem ve röportajlardan oluşan yazılar ve fotoğraflar yer alacaktır. Kampa katılanlardan birçoğunun hiç Lefke'ye gitmemiş olması ve oraya olan hayranlıkları gün sonunda gözlemlediğimiz en güzel duygu oldu. Gençlerin oradaki eski maden işçileri ile yaptıkları söyleşiler ve bölge insanlarının sıcak kanlılığı ile gençlerimiz mutlu bir şekilde kamptan ayrılmıştır.

Özellikle Lefke bölgesinin zengin tarihi ve ülkedeki en çok narenciye üretiminin olduğunu, gençlere tanıtılmasında Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya bütün imkanlarını kullanarak, yardımcı olması bizleri çok mutlu etmiştir. Ağustos ve Eylül aylarında ise Yenierenköy ile Tatlısu'da yapılacak olan kamplarımız ile yaz tatilinde gençlere ülkemizi gezi gözlemle tanıtmaya devam edeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.