İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Nami: "Türkiye'den gelen hem hibe var hem kredi... Borç hanemize yazılan paralar var"

Nami: "Türkiye'den gelen hem hibe var hem kredi... Borç hanemize yazılan paralar var"

CTP Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı Nami, katıldığı TV programında Mali Protokol konusuna değindi. Mali Protokol konusunda bilgilendirme yapılmadığını belirten Nami, Türkiye'den gelen paraların sadece hibe olmadığını, borç olarak yazılan paraların da bulunduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 23/07/19 09:22
okuma süresi: 3 dak.
Nami: "Türkiye'den gelen hem hibe var hem kredi... Borç hanemize yazılan paralar var"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili, Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs TV'de katıldığı Sabah Ajansı programında Hüseyin Ağlamaz'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye ile imzalanan Mali Protokol hakkında konuşan Nami, "Özet bilgi dahi değiliz, partimize ulaşmış bir metin yok" diyerek Mali Protokol konusunun "gizli tutulduğunu" belirtti.

"SADECE TÜRKİYE'DEN GELEN PARAYA MUHTACIZ GİBİ GÖSTERİLİYOR AMA DURUM ÖYLE DEĞİL"

Türkiye'den gelen para konusunda anlayış yanlışlığı olduğunu savunan Nami, "Öyle bir şey sunuluyor ki bize, biz hiçbir şey yapamayız sadece gelen paraya muhtacız gibi gösteriliyor ama durum öyle değil" dedi.

Türk Lirası kullanıyor olmanın birtakım yükümlülükler getirdiğini söyleyen Nami, "TL kullandığımız için ödediğimiz vergi mevcut, Türkiye'nin bize gönderdiği bu paralar da bunun bir nevi telafisidir" dedi.

İfadelerde yanlışlığın olduğunun altını çizen Nami, "Gönderilen paralar KKTC'ye yardım gibi gösteriliyor, her ülke dışarıdan yardım alır elbette ama KKTC'nin durumundan ötürü sadece Türkiye'den alabiliyoruz bu yardımı. Fakat bunun 'size bunu yolluyoruz ve karşılığında isteklerimiz olacak' şeklinde olması bence yanlış" dedi.

"TÜRKİYE'DEN GELEN HEM HİBE VAR HEM KREDİ... BORÇ HANEMİZE YAZILAN PARALAR VAR"

Türkiye'den KKTC'ye aktarılan paranın sadece hibe olmadığını söyleyen Nami, gönderilen paranın bir de kredi tarafı olduğunu aktardı.

Gönderilen paraların savunma, altyapı ve özel sektörün geliştirilmesi için yollandığını belirten Nami, kredi olarak gönderilen paraların Taşınmaz Mal Komisyonu için gönderildiğini ve bu paraların Kıbrıs Türk halkının borç hanesine yazıldığını söyleyerek, "Türkiye maddi kaynağı sağlıyor ama yine borç hanesine de yazıyor" dedi.

"MEVCUT HÜKÜMET SADECE TÜRKİYE'DEN GELECEK PARAYA BAKIYOR"

KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durabileceğini savunan Ekonomi eski Bakanı Özdil Nami, bu anlayışı hayata geçirebilmek için birçok çalışma yaptıklarını fakat bir hükümet için 15 aylık sürecin kısa bir süre olduğunu vurguladı.

Nami, 15 ay içerisinde ön çalışmaların yapıldığını, bütün bakanlıkların bir araya getirildiğini lakin bundan birtakım kesimlerin rahatsız olduğunu ve hükümetin bu şekilde bozulduğunu savundu.

Mevcut hükümetin KKTC'yi kendi ayakları üzerinde duracağını söylediğini fakat eylem olarak sadece "Türkiye'den gelen paraya baktıklarını" söyleyen Nami şu ifadeleri kullandı:

"Diyorlar ki KKTC'yi kendi ayakları üzerinde duracak bir ülke haline getirmeye çalışacağız, bu bana samimi gelmiyor çünkü sadece Türkiye'den gelecek paraya bakıyorlar.

Söyledikleri gibi bir çalışma yok ortada, tek yapılan gelen parayla birtakım icraatlar yapmak."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.