EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank piyasa analiz raporu: "TCMB sağ gösterip sağ vurdu"

İktisatbank piyasa analiz raporu: "TCMB sağ gösterip sağ vurdu"

Kıbrıs İktisat Bankası, 26 Temmuz'a ilişkin günlük piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 26/07/19 07:33
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank piyasa analiz raporu: "TCMB sağ gösterip sağ vurdu"
A- A A+
İktisatbank'ın 26 Temmuz'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

TCMB dün sonuçlanan olağan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, piyasa beklentisinin (250 baz puan) üzerinde ama bizim beklentimize (400 baz puan) paralel 1 haftalık repo faizini 425 baz puan indirerek %24'den %19,75'e çekti.

Karar ardından yayımlanan politika metninde, beklenenin dışında çarpıcı ibareler göremedik. TCMB dün verdiği karar ile 2015 Şubat ayından bu yana ilk kez 1 haftalık repo faizinde indirim gerçekleştirmiş oldu.

TCMB kararı esnasında alışık olduğumuz üzere büyük bir volatilite yaşandı. USD/TRY kuru karar öncesi 5,70'li seviyelerde seyretmesi ardından karar ile 5,77 seviyesine anlık olarak fırlaması ardından hızla kazanımlarını silerek günün en düşük seviyesi olan 5,66'lara varan bir geri çekilme kaydetti ve günü 5,70 civarında denge bularak bitirdi.

USD/TRY kurunda teknik manada, 5,73'lü seviyelerin üzerinde gecelik bir kapanış görmeden şimdilik yukarı yönden söz etmek için erken. Geçilmesi durumunda, 5,83 – 5,90 seviyeleri radar menziline girecektir.

Dünkü TCMB kararı ardından, 12 Eylül toplantısında da faiz indiriminin devam edeceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyoruz.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 26 Temmuz 2019 - Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.