LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Özersay: "Dikilitaş'taki MOBESE direği kaldırılacak"

Özersay: "Dikilitaş'taki MOBESE direği kaldırılacak"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, Lefkoşa'daki Dikilitaş'ın yanına yapılan MOBESE direğinin kaldırıldığını duyurdu. Özersay, "sadece estetik açıdan kötü göründüğü, oranın silüetini bozduğu için değil ama aynı zamanda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan görüş alınmadan yapıldığı için kent güvenliği yönetim sistemi kamera direği oradan kaldırılacak" dedi.

Yayın Tarihi: 27/07/19 11:52
okuma süresi: 2 dak.
Özersay: "Dikilitaş'taki MOBESE direği kaldırılacak"
A- A A+
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak Lefkoşa Dikilitaş'ın yanında bulunan kent güvenliği yönetim sistemi kamera direğinin bulunduğu yerden kaldırılacağını söyledi.

Özersay açıklamasında "Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan görüş alınmadan yapıldığı için kent güvenliği yönetim sistemi kamera direği oradan kaldırılacak" dedi.

Özersay'ın paylaşımı şu şekilde:

"Lefkoşa Dikilitaş'ın (Venedik Sütunu) hemen yanı başında sadece estetik açıdan kötü göründüğü, oranın silüetini bozduğu için değil ama aynı zamanda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan görüş alınmadan yapıldığı için kent güvenliği yönetim sistemi kamera direği oradan kaldırılacak.

Yer konusunda kararı alan kurul yaklaşık olarak nerelere kamera kurulacağına karar verdi ama spesifik nokta belirlemedi. Kararlaştırılan yerlerdeki altyapı durumuna göre ilgili firmanın nokta belirleme yoluna gittiği anlaşılıyor. Girne antik liman içerisindekilerin de yerleri değişecek, Turizm Bakanlığımızın bu konuda bugün açıklaması oldu."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.