LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Tarihi Lefkoşa Surları yıkılıyor

Tarihi Lefkoşa Surları yıkılıyor

Tarihi Lefkoşa Surları'ndaki bir burcun çökmesi vatandaşın objektifine yansıdı. Çökme görüntülerini paylaşan vatandaş, görüntülere çok üzüldüğünü vurguladı.

Yayın Tarihi: 29/07/19 09:50
okuma süresi: 2 dak.
Tarihi Lefkoşa Surları yıkılıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir vatandaş, Lefkoşa Surları'nın yıkılan görüntüsünü paylaştı.

Vatandaş paylaşımına, "Bugün bir tarihin çöküşüne tanık oldum fidanlığımızın içerisinde bulunan bir burcun çökmüş hali kendimi çoooook mutsuz hissediyorum" notunu da düştü. Konu ile ilgili hesabından paylaşım yapan Cumhuriyet Meclisi Meclis İdari, Mali, Teknik ve Parlamenter Hizmetler eski Müdürü Çevre uzmanı Doç. Dr. Serkan İlseven, ise 2016 da Lefkoşa Surları'nın yıkılabileceği uyarısında bulunduklarını hatırlattı.

İlseven, yorumunda, 2016'daki uyarı haberini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"13 Aralık 2016 da uyarmıştık:

Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA) bakımsızlık nedeniyle tahrip olan Lefkoşa Surları'nın yıkılabileceği uyarısında bulundu.

ÇEKOVA Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan İlseven yaptığı açıklamada, Girne Kapısı ile Cumhurbaşkanlığı arasında kalan surların kuzey yamaçları üzerinde nerede ise orman oluştuğunu savundu.

Surlara yakın alanlardaki ağaçlardan rüzgarla uçuşan polen ve tohumların Lefkoşa surlarının taşları arasında kök salıp büyüdüğünü belirten İlseven, ağaçların büyümeye devam etmesinin surların geleceğini büyük tehlike altına sokabileceğine dikkat çekti.

İlseven, sur duvarı çatlakları arasındaki bitki köklerinin genişlerken yarattığı basınç ile salgıladıkları sıvıların çatlakları her geçen gün daha da genişletmekte olduğunu kaydetti.

Vakfın, gerek sözlü gerekse yazılı olarak yaptığı uyarılara rağmen ilgililerden bu konuda herhangi bir girişim görmeyince konuyu basınla paylaşma ihtiyacı hissettiğini ifade eden İlseven, bunun için 2017 yılı mali bütçesinde kaynak yaratılması yanında Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'ne de her yıl bütçeden bu amaç doğrultusunda kaynak ayrılması gerektiğini belirtti"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.