DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD: "Kıbrıs adası çevresindeki gerginliği yakından takip ediyoruz"

ABD: "Kıbrıs adası çevresindeki gerginliği yakından takip ediyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Dairesi'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fannon, ülkesinin Kıbrıs adası çevresinde yaşanmakta olan gerginliği yakından takip ettiğini söyleyerek, ABD'nin böylesi bir gerginliğe karşı olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 29/07/19 14:43
okuma süresi: 2 dak.
ABD: "Kıbrıs adası çevresindeki gerginliği yakından takip ediyoruz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Mısır-ABD Ticaret Odalarının, Kahire'de düzenlediği Doğu Akdeniz Gaz Formu'nda konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Dairesi'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fannon, Doğu Akdeniz bölgesindeki bütün ülkelere yapıcı diyalog çağrısında bulunurken, bölgedeki zenginliği bir işbirliği ve koordinasyon fırsatı olduğunu belirtti. Fannon, bu zenginliğin hiçbir zaman çatışma ve istikrarsızlık getirmemesi gerektiğini ifade ederek, "Doğu Akdeniz Gaz Formu diyalog fırsatı konusunda eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Özellikle, bugün Mısır yöneticilerinin İsrail ve Filistin'in yanı sıra, Ürdün, Yunanistan, Kıbrıs ve İtalya ile de bir araya gelmesi önemlidir" dedi.

Öte yandan, Mısır Basını, Fannon'un ABD adına forma katılmasına rağmen, Bakan Yardımcısının 'biz sadece gözlemciyiz' şeklindeki ifadelerine de yer verdi. Fannon, bölgedeki enerji kaynaklarının yine bölge ülkeleri arasındaki sorunların çözümü ve işbirliği için önemli bir vizyon sunduğunu belirterek, bunun ekonomik ve siyasi istikrar anlamına geleceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.