İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDP'den %2'lik kesinti kararının durdurulmasına yorum: "Umarız yargı da statükonun bekçisi olmaz"

YDP'den %2'lik kesinti kararının durdurulmasına yorum: "Umarız yargı da statükonun bekçisi olmaz"

Yeniden Doğuş Partisi Başkanı Arıklı, mahkemenin aldığı karar hakkında "Umarız yargı da statükonun bekçisi olmaz" yorumunda bulundu.

Yayın Tarihi: 29/07/19 15:11
okuma süresi: 2 dak.
YDP'den %2'lik kesinti kararının durdurulmasına yorum: "Umarız yargı da statükonun bekçisi olmaz"
A- A A+
Hükümet, hayat pahalılığından %2'lik bir kesinti yapma kararı almıştı.

Söz konusu kararın maaşlardan kesilmesine tepki gösteren Sendikal Platform, yargı yoluna giderek mevcut karara itiraz etti ve bugün de mahkeme ara emir vererek kesinti kararını durdurdu.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Arıklı, mahkemenin kararını "Umarız yargı da statükonun bekçisi olmaz" şeklinde yorumladı.

Arıklı, "%2'lik kesinti, yapılan açıklamalarla son derece mantıklıydı fakat mahkemenin kararına da saygı duyuyoruz" dedi.

Hükümetin almış olduğu %2 lik HP kesintisi ile ilgili yargımızın vermiş olduğu ara emri kararına saygımız sonsuzdur. Ne var ki Hükümetin bu kararı alırken yapmış olduğu açıklama son derece mantıklı ve hukuki alt yapısı kuvvetli idi. Bu kararla Kamu milyonlarca liralık bir yükten kurtulmuştu.

KKTC önümüzdeki dönemde içinde bulunduğu kronikleşmiş sorunlardan kurtulmak için ekonomik, sosyal, yargı alanları dahil birçok alanda reformlar yapmak ve yapısal dönüşümü sağlamak zorundadır.

Bunu yaparken de "Kazanılmiş Haklara dokunulamaz" zırhına bürünen sendikalar dahil statükonun bekçileri ile ciddi bir mücadele verilmesi gerekmektedir.

Umarız ki yargı kurumumuz, bu statükonun bekçilerinden biri olmaz. Çünkü Devlet gemisinin bu şekilde devamı mümkün değildir. Yargımız dahil herkes taşın altına elini sokmak zorundadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.