İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yüzde 2'lik kesinti kararına mahkemeden durdurma geldi: Özersay, "Meclis'te çözeriz" dedi

Yüzde 2'lik kesinti kararına mahkemeden durdurma geldi: Özersay, "Meclis'te çözeriz" dedi

Hayat pahalılığından yapılması planlanan yüzde 2'lik kesintiye mahkeme ara emriyle durdurma geldi, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay'dan yanıt gecikmedi. Özersay, "Yargıya takılırsa Meclis'te çözeriz" yorumunda bulundu.

Yayın Tarihi: 29/07/19 16:25
okuma süresi: 2 dak.
Yüzde 2'lik kesinti kararına mahkemeden durdurma geldi: Özersay, "Meclis'te çözeriz" dedi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, mahkemenin aldığı karara saygı duyduğunu ama hükümet olarak aldıkları kararı Meclis'e taşıyarak konunun peşini bırakmayacaklarını kesin bir dille aktardı.

Özersay'ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu yürütmeyi durdurma konusuna da değindik. Hükümetimiz geçen süre zarfında, bir önceki dönemde maliyenin hata ile yüzde 2 civarında fazladan hayat pahalılığı kararı aldı, biz hükümet olarak bu konuda siyasi irademizi muhafaza ediyoruz. Aldığımız karar, usül olarak alınmıştır, mahkeme usül olmadığına karar verdi, karara saygı duyuyoruz, uygun usül ne ise kararlılığımızı sürdüreceğiz. KHK ile alınmış bu kararın, yasa çıkararak bu kararı alma konusunda siyasi irademiz devam ediyor. Bu konu ileriki dönemde ciddi bir yük getireceğini hesaplamış durumdayız."

"6 KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ"

Bakanlar Kurulu ile 6 kişiye vatandaşlık verildiğini duyuran Özersay, gerekçeleriyle birlik önümüzdeki günlerde konunun aydınlatılacağını ifade ederek "Bakanlar Kurulu, istisnai vatandaşlık diyebileceğimiz, haklı nedenler ile vatandaşlık alamayan 6 kişiye vatandaş olma kararı vermiştir" dedi.

"SOSYAL YARDIM ALAN KİŞİLERE BAYRAMDA 250 TL ÖDEME YAPILACAK"

Özersay, sosyal yardım alan kişilere de bayram müjdesi verdi.

Özersay'ın açıklaması şöyle devam etti:

Bu haftanın iyi haberi; Bakanlar Kurulu'nda Maliye ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışması ile engelli ve sosyal yardım alan kişilere Kurban Bayramı'nda 250 TL ödeme yapılmasına karar verilmiştir.

Telekomünikasyon Dairesi'nin kamu-özel ortaklığı ile dönüştürülmesi ile ilgili olarak çalışma yapılacak grup oluşturulmuştur. Bu süreç daha ileriye taşınacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.