EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Emlakçılar Birliği Başkanı: "Emlakçılar Birliği Yasası'nın geçmesi şart"

Emlakçılar Birliği Başkanı: "Emlakçılar Birliği Yasası'nın geçmesi şart"

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, "konut ve inşaat sektörlerinin sorunsuz, sağlıklı gelişmesi için Emlakçılar Birliği Yasası'nın geçmesinin şart olduğunu" vurguladı.

Yayın Tarihi: 29/07/19 16:24
okuma süresi: 4 dak.
Emlakçılar Birliği Başkanı: "Emlakçılar Birliği Yasası'nın geçmesi şart"
A- A A+
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, "yaşanan son gelişmelerin Emlakçılar Birliği Yasası'nın önemini tescillediğine" dikkati çekti ve "hükümeti bir an önce ülke için doğruları yaparak ilgili yasayı çıkarmaya" davet etti.

Sungur açıklamasında şunları kaydetti:

"Konut ve inşaat sektörü, turizm ve üniversitelerden sonra ülke ekonomisini ayakta tutan, gelişmesini sağlayan unsurlardan biridir.

Bu sektörün gelinen noktadan daha ileri gitmesini sağlamak ise hem sektörün içinde olanların hem de ülkeyi yönetenlerin başlıca görevidir.

Bu bağlamda, yıllarıdır üzerine konuşulan Emlakçılar Birliği Yasası'nın artık yaşama geçmesi lazımdır.

Eğe, konut ve inşaat sektörünün sorunsuz, sağlıklı gelişmesi isteniyorsa tıpkı tüccar, sanayici, esnaf, mimar ve mühendislerimiz gibi bizim de bir emlakçılar yasamızın olması şarttır.

Ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmeler bu yasanın gerekliliğini tescil etmiş durumdadır.

Dolayısı ile hükümetimizi bir an önce doğruları yaparak bizimle ele alınmaya başlanan ve sona çok yaklaşılan ilgili yasayı çıkarmaktır.

Halkımız ve hükümetimiz bilmelidir bir yasal mevzuata bağlı emlakçıların konut işine girmesi ile ülkemiz ve insanımız şunları elde edecektir:

1-Emlakcı kullanıldığı zaman eğer bir dolandırma olayı ortaya çıkarsa müşteri 200 bin Euroya kadar sigortadan yararlanır.

2-Tapuda devirlerinde her yıl eksik beyandan dolayı 100 .000 .000 TL vergi kaçağı var.Tapu muamelelerini Emlakçılar yapınca kaçan vergiden sorumlu olacakları için buna izin vermeyecekler . Ayrıca gözden kaçarsa da sigortaları ödeyecek .

3-Tapu muamelelerinde emlakçı sorulacağı için kaçak emlakçılar hemen yakalanacak ve insanları dolandıramayacak ayrıca vergi kaçıramayacak .

4-Bir malı 2 kere satamayacaklar çünkü tapuda kayıt sartı olacağı için 2'ci defa başka kişiye satış yapılırsa anında yakalanacaklar .

1) Emlakçının Müşterisine Verdiği Hizmetler:

a) En uygun fiyat

b) Zaman ayırma

c) Pazarlama Planı

d) Bürokrasi

e) Paylaşım

f) Alıcı Takibi

g) Pazar Analizi

h) Maksimum Tanıtım

i) Değerlendirme

j) Görüşme

k) Eğitim

l) Fiyat Teklifleri

Ayrıca bir emlakçı ile çalışmak şunları sağlayacaktır.

a) Vergi:

Emlakçı komisyonunu tam alabilmek için tapu ve vergi dairesinde doğru satış rakamını göstermek zorundadır.

b) Tapuya Sözleşme Kaydı:

Emlakçı Komisyonunu alabilmek için, ileride müteahhit ve/veya arsa sahibi ve/veya mülk sahibi ile bir sorun yaşamamak için sözleşmelerini tapuya yatırmaktan çekinmez

c) Meslek Sigortası:

Emlakçıların 200.000 Euroya kadar mesleki sigortaları mevcuttur. Buda ülkemize gelen yabancı uyruklu yatırımcılara ve yerli yatırımcılara güven vermektedir. Tüm gelişmiş ülkelerde avukatların mesleki sigorta yapma zorunluluğu varken, ülkemizde bulunmamaktadır. Hiçbir mal sahibi kendi bulacağı yabancı müşterisini tanımadığı ve/veya kendisine yakın olmayan bir avukata yönlendirmez.

d) Doğru Fiyat: Emlakçı, müşterinin muhtemel maddi ve manevi risklerini minimum seviyeye indirir. Gayrimenkullerin fiyatını ücretsiz ve bilimsel olarak teknik değerleme yöntemleri ile tespitini sağlar. Buda mal sahibinin işine gelmez.

e) Tanıtma:

Emlakçı ülkeyi tanıtır, fuarlara katılır, reklamlar verir, bir gayrimenkulü satana kadar, müşterisini gezdirir, tarihi anlatır, kültürü anlatır, gayrimenkul + güzel bir yaşam pazarlar.

f) Kaliteli bir emlak ofisinde ortalama 7 ile 20 kişi çalışır. Bu çalışınlar en az 3 ayrı ülke vatandaşlarından oluşur. Mal Sahibi kendi malını satmak için bu nitelikteki bir ekibi kuramaz, kursa da fisible olmaz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.