LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşalı çocuklar, Taşkent Doğa Parkı'nda yaban hayatını tanıdı

Lefkoşalı çocuklar, Taşkent Doğa Parkı'nda yaban hayatını tanıdı

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) düzenlediği geziye LTB Ritm'orkestra, Engelsiz Halk Dansları ve Yaz Kursları'na devam eden çocuklar katıldı

Yayın Tarihi: 30/07/19 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşalı çocuklar, Taşkent Doğa Parkı'nda yaban hayatını tanıdı
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) belediyenin Yaz Kursları'na katılan çocuklar, LTB Ritm'orkestra grubunda yer alan çocuklar ve Engelsiz Halk Dansları'na katılan özel gereksinimli çocuklar/gençlere yönelik ülkemizin tek doğa parkı olan Taşkent Doğa Parkı'na bir gezi düzenledi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın da katıldığı gezide parkın yaratıcısı ve yöneticisi Kemal Basat,Taşkent Doğa Parkı Vahşi Yaşam ve Rehabilitasyon Uzmanı Ulaş Şeherlioğlu ile Herpetolog, Çevre Eğitimcisi Yrd. Doç Dr. Nazım Kaşot,Taşkent Doğa Parkı, Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi,Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü ile Taşkent Piknik Alanı hakkında çocuklara detaylı bilgi verdi.

ÇOCUKLAR YABAN HAYATIYLA TANIŞTI VE BÜYÜK HEYECAN YAŞADI

Hem yaban hayatı hakkında bilgiler alan hem de doğada yaşayan canlıları yerinde görme imkanı yaşayan 70 civarı çocuk ve gencin heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okundu.

ÇOCUKLAR İÇİN DOĞADA GÜZEL BİR KAYNAŞMA OLDU

Gezinin son bölümünde Piknik Alanı'nda çocuklar müzikler eşliğinde beraber yemek yeyip eğlenirken çok güzel bir kaynaşma ortamı da yaratıldı.

YABAN HAYATIN KORUNMASI AMAÇLI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Yaban hayatın korunması amacıyla Yasemin-Kemal Basat çifti tarafından 1990'larda Kemal Basat'ın babası tarafıdan alınmış yaklaşık 200 dönümlük özel arazi yanında, Orman Dairesi'nden kiralanan piknik alanı ve bakım/onarım karşılığında Vakıflar'dan alınan bir binanın da bulunduğu toplam 600 dönümlük bir alana kurulan Taşkent Doğa Parkı'nda 2017 yılından bugüne yaban hayatının korunması, farkındalık yaratılması, kurtarma, tedavi ve bakım da dahil olmak üzere hayvanlara yönelik birçok hizmet veriliyor.

YABAN HAYATIYLA İLGİLİ HER TÜRLÜ ŞİKAYET VE TALEP İÇİN ALO 1190'U ARAYIN

Park yöneticileri yurttaşların yaban hayatıyla ilgili her türlü sorun/şikayet/talep karşısında 7/24 hizmet veren ALO 1190 Yaban Hayat Destek Hattı'nı aramaları bilgisini de verdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.