TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Üstel, İstanbul'daki Turizm İşbirliği Toplantısı'nda konuştu: "Turizmdeki kaybın başlıca sebebi ulaşım"

Üstel, İstanbul'daki Turizm İşbirliği Toplantısı'nda konuştu: "Turizmdeki kaybın başlıca sebebi ulaşım"

Turizm Bakanı Üstel, İstanbul'da düzenlenen Kuzey Kıbrıs Turizm İşbirliği Toplantısı ve Resepsiyonunda Kuzey Kıbrıs'ın turizmdeki güncel durumunu anlattı. Turizmdeki kan kaybının başlıca sebebinin ulaşım sorunu olduğunu belirten Üstel, Ankara'da yaptığı temaslara değinerek "Uçuş seferlerinin sayısının artırılacağı müjdesinin verildiğini" aktardı.

Yayın Tarihi: 31/07/19 08:27
okuma süresi: 4 dak.
Üstel, İstanbul'daki Turizm İşbirliği Toplantısı'nda konuştu: "Turizmdeki kaybın başlıca sebebi ulaşım"
A- A A+
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel Kuzey Kıbrıs Turizm İşbirliği Toplantısı ve Resepsiyonunda konuştu.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel turizmi daha önceki hükümetlerdeki çalışmalarla daha üst noktalara taşıdıklarını belirterek, "Bugün turizmin 2019'da büyük bir düşüş yaşadığını gözledik. Turizmde en çok pay aldığımız ülke ana vatanımız Türkiye'dir. Üçüncü ülkelerden aldığımız pay yüzde 20'ler civarında. Bugün gelinen noktada sorgulamak istediğim şudur. Neden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet değil de üçüncü ülkeler? Biz yavru vatan, ana vatanımız Türkiye. 1974 Barış Harekatından sonra ülkemize huzur, mutluluk ve barış geldi" diye konuştu.

KKTC'nin ambargo ve izolasyonlarla dünyadan soyutlandığını aktaran Üstel, şöyle devam etti:

"Bir tek nefes borumuz ana vatan Türkiye. Dolayısıyla Türkiye'den turizmde bir gerileme olduğunda bunun nedenini düşünüyoruz. Hükümetimizin turizme verdiği önem ortadadır. Ulusal Birlik Partisi hükümetinin turizme önem verdiğinin göstergesi bugün burada olmamızdır. Bugün yapılan bu etkinlik çok önemli. Resepsiyondan önce tur operatörleriyle yaklaşık 2 saat toplantı yaptık. Bütün konuları irdeledik."

"TURİZMDEKİ KAN KAYBININ EN ÖNEMLİ SEBEBİ ULAŞIM"

Üstel, KKTC turizminin kan kaybının nedenlerine değinerek, bunun en önemli sebebinin ulaşımda yaşanan sıkıntılar olduğunu söyledi. KKTC'nin tanınmamasının uçak seferlerinde sıkıntılara yol açtığını ifade eden Üstel, tespit edilen diğer nedenleri de değerlendirdiklerini anlattı.

"SEFER SAYISININ ARTIRILACAĞI MÜJDESİ VERİLDİ"

Üstel, Ankara'da da temaslarda bulunduklarını anımsatarak dün de THY yetkilileriyle bir araya geldiklerini belirtti. THY'nin KKTC'ye daha çok sefer düzenlemesinin önemine işaret eden Üstel, "Seferlerin yanında da yeni destinasyonların açılmasını talep ettik. Her ilden KKTC'ye seferlerin yapılmasını istedik. Bu noktada AnadoluJet'in daha çok sefer yapması için ilgililerle temasa geçildi. Her destinasyondaki seferlerin artırılacağının müjdesi verildi. Bunların yanında bütün medeniyetlerin birleştiği Hatay var. Turizm açısından önemli bir belde. THY'nin ve AnadoluJet'in Ercan'dan seferleri yoktu. Onu talep ettik. Üst yöneticiler bizi kırmadılar. Bunları göz önünde bulundurarak turizmde kan kaybının önlenmesi için siyasi iradeyi de ortaya koyacağız" dedi.

İstanbul Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ise Kıbrıs'ın Türkiye'de yaşayanlar için çok önemli olduğunu anlatarak, "Kıbrıs bizim için sadece bir güvenlik adası değil, sadece turizm, kültür ve sanat değil. Kıbrıs bizim için bizden bir parçadır. Kıbrıs'a yönelik her Türk vatandaşının her Müslümanın yapacağı her keşif gezisi şahsi, toplum ve millet hayatımıza yapılan bir gezi olacaktır. Çocuklarımızla ailemizle dostlarımızla Kıbrıs'a gitmek, tanımak ve anlamak bir vatandaşlık görevidir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.