EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Fizik Bölümü'nden Astronomi Yaz Kursu

DAÜ Fizik Bölümü'nden Astronomi Yaz Kursu

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) "Astronomi Yaz Kursu" verilecek...

Yayın Tarihi: 02/08/19 15:10
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Fizik Bölümü'nden Astronomi Yaz Kursu
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü topluma yarar bilinci ile 12 yaş ve üzeri orta-eğitim öğrencilerine yönelik Astronomi Kursu düzenleyecek.

Ücretsiz yapılacak olan bu bilimsel etkinlik, 5 ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu tarihlerin seçilmesinin sebebi, yıldızların ve gezegenlerin gözlemlenmesi için uygun konumların bu tarihlerde oluşması olarak açıklandı.

SERTİFİKA VERİLECEK

Astronomi Yaz Kursu için Astronomi Lisansı'na (BS University of Central Lancashire, UK) sahip öğretmen Yenal Öğmen ve DAÜ Fizik Bölümü Doktora Öğrencisi Huriye Gürsel gönüllü olarak görev yapacak. Kursun teorik kısmı, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi'ndeki 35 kişilik bir sınıfta anlatılacak. Gözlem ise Yenal Öğmen'in Green Island Observatory envanterindeki bir teleskobun yardımı ile yapılacak. Kursun tamamlanmasının ardından öğrencilere ve eğitmenlere katılım sertifikası verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.