GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Prodromu: "Anastasiadis Akıncı ile istişare etmek istiyor"

Prodromu: "Anastasiadis Akıncı ile istişare etmek istiyor"

Rum Sözcü Prodromos Prodromu "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in 9 Ağustos'taki gayrı resmî görüşmede Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile istişare etmek istediğini, bir de şartı olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 04/08/19 15:01
okuma süresi: 1 dak.
Prodromu: "Anastasiadis Akıncı ile istişare etmek istiyor"
A- A A+
Rum radyosuna göre Prodromu bir anma töreninde yaptığı konuşmada Anastasiadis'in, Akıncı ile istişare etmek istediği açıklamasının hemen ardından "elbette karşısında, Kıbrıs'ın denizdeki haklarının ve zenginliğinin neredeyse yarısını talep eden Türk projelerini değil, bir Kıbrıslı Türk hemşeri bulması şartıyla" diye ekledi.

Prodromu, Türkiye'yi garantilerin kaldırılması ve askerinin Ada'dan çekilmesini görüşmeyi reddetmekle ve Kıbrıs denklemine denizde "saldırıyı da eklemekle", Kıbrıs Türk tarafını da "BM ilkeleri temelinde istişare etmek yerine Türkiye'yi Kıbrıs'ın enerji kaynaklarına ortak yapmaya çalışarak özlü müzakereleri engellemekle" suçladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.