GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de toplu taşımacılığın düzenlenmesi hakkındaki proje tanıtıldı

Girne'de toplu taşımacılığın düzenlenmesi hakkındaki proje tanıtıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi, Girne Belediyesi, Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi ile işbirliği içerisinde Girne batı güzergâhı içerisindeki durakların geliştirilmesi ve toplu taşımacılıkta kalitenin artırılması konusunda başlatılan çalışmalarla ilgili şoför ve işletme sahiplerine yönelik sunum gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 06/08/19 14:42
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de toplu taşımacılığın düzenlenmesi hakkındaki proje tanıtıldı
A- A A+
"Girne Bölgesi Toplu Taşıma ve Batı Güzergâhı Taşımacılığının Düzenlemesinin Yapılması" başlığı altında Girne Belediyesi Bayındırlık Şubesi'nden Yüksek Mimar Ayşe Baysal tarafından yapılan sunumda, Girne batı taşımacılığının düzenlenmesi yönünde atılacak adımlar anlatılırken işletme sahipleri ve şoförlerin de mesleğe itibar kazandırma yönünde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedildi. Sunumda ayrıca Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın da yer aldı.

Sayıştay Başkanlığı'nda gerçekleşen sunumu şoförler ile işletme sahipleri ile birlikte Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Ramadan Beysun ve Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Beksan Bekir Akandere izledi.

"Girne bölgesinde sürdürülebilir, modern ve güvenli bir toplu taşıma sisteminin oluşturulması" hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, batıda Karşıyaka'dan başlayarak Girne'ye kadar olan güzergahta (Güzelyalı Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Karaoğlanoğlu Caddesi) ve bölge belediyeleri sınırları içerisindeki toplu taşımacılığa düzenleme getirilecek.

Bu çerçevede bölgeye hizmet veren toplu taşıma şirketlerinin kooperatifleşme sürecinde son aşamaya gelinirken, söz konusu güzergahta duraklar için yer tespiti çalışmaları tamamlanıyor. Bunun ardından yeni, modern, engelsiz ve akıllı durakların yerleştirilmesi ve akıllı kart sistemine geçilmesiyle birlikte toplu taşıma araçları ile seyahat etmek daha cazip ve güvenli hale gelecek.

Yolcular duraklardaki bilgilendirici panolardan hangi otobüsün yaklaşmakta olduğunu ve kaç dakika içerisinde durakta olacağını görebilecek.

Buna ek olarak otobüs ile minibüslerin duraklar dışında yolcu indirip bindirmesinin caydırıcı hale getirilmesi için, duraklar dışında yolcu indirip bindirdiği tespit edilen ticari araçların işletme izinlerinin iptali de dahil olmak üzere bir dizi sert önlem alınacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.