EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank piyasa analiz yorumu: "Sevdim sevdim bak ne hale geldim..."

İktisatbank piyasa analiz yorumu: "Sevdim sevdim bak ne hale geldim..."

Kıbrıs İktisat Bankası, 7 Ağustos'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 07/08/19 07:31
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank piyasa analiz yorumu: "Sevdim sevdim bak ne hale geldim..."
A- A A+
İktisatbank'ın 7 Ağustos'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Dün akşam Girne Amfi Tiyatro'da izlediğim Hayko Cepkin konserinin ufak tefek artçı sarsıntıları sabah saatlerinde devam etse de, malum yine konumuz başka...

Türk Mali piyasaları, son 3 aydır pozitif ayrışıyor. Dün bültenimizde de gösterdiğimiz üzere, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında performansına baktığımızda, Türk Lirası %11,40 değer kazancı ile listenin tepesinde yer alıyor.

İster S-400 füzeleri deyini, ister ABD'den gelecek (olası) CAATSA yaptırımları, isterTCMB Başkanı'nın alışılmadık bir şekilde görevinden alınması, isterse TCMB'nin faiz indirimi veya bu hafta Çin Yuan'ın 10 yıl sonra devalüe olması… Şunu açık bir şekilde kabul etmek gerekiyor ki pek çok yatırımcı TL rallisine inanmadı ve ralliyi kaçırdı.

Türk Lirası'nın değer kazanacağına bir türlü inanmak istemeyen, her durumda seviye gözetmeksizin döviz yatırımını tercih eden bireylerin (gerçek kişilerin) Döviz Tevdiat Hesapları (DTH) 26 Temmuz ile biten haftada 116,5 milyar dolar ile rekor kırdı.

Haliyle yılbaşına göre 20 milyar dolar biriktiren gerçek kişilerin ağızlarında, kurun sert gerilmesi ile bugünlerde "Aşkın Kitabı: Sevdim sevdim bak ne hale geldim"şarkısı yer alıyor.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 7 Ağustos 2019 - Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.