GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

"Gaminiler sorunu" çözüldü

"Gaminiler sorunu" çözüldü

Güzelyurt bölgesindeki kömür ocaklarından çıkan duman ve koku nedeniyle Kalkanlı'da yaşam bölgelerine uzakta kömür ocakları için yer ayrıldı.

Yayın Tarihi: 07/08/19 14:25
okuma süresi: 2 dak.
"Gaminiler sorunu" çözüldü
A- A A+
Güzelyurt İlçe hudutları içerisinde Yayla, Yuvacık, Aydınköy, Güneşköy ve Gaziveren'de meskun mekanlara yakın olan ve uzun yıllardan beri faaliyet gösteren kömür ocaklarından çıkan duman ve koku nedeniyle etkilenen yerleşim yerlerinde sakin vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için İçişleri Bakanlığının girişimleriyle ve Bakanlar Kurulunun TE (K-1) 12-2019 nolu kararıyla Kalkanlı köyünde meskun mekanlardan uzakta Kömür Ocakları için yer ayrıldı.

Kömür Ocaklarının Meskun Mekanlardan uzağa çıkarılması için ayrılan arazide Güzelyurt Kaymakamlığı tarafından düzenleme çalışmaları başlatıldı. Yıllardır bölge sakinleri için ciddi sorunlardan biri olan Gaminiler Sorunu İçişleri Bakanlığının girişimleriyle çözüme kavuştu.

Yayla, Yuvacık, Aydınköy, Güneşköy ve Gaziveren'deki kömür ocaklarının yerleşime uzak Kalkanlı'daki alana taşınması için Güzelyurt Kaymakamlığı arazide düzeltme çalışmalarına başladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.