SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

İki kişiye kadavradan böbrek nakledildi

İki kişiye kadavradan böbrek nakledildi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde 2 kişiye daha böbrek nakli operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08/08/19 14:00
okuma süresi: 2 dak.
İki kişiye kadavradan böbrek nakledildi
A- A A+
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Ali Pilli de böbrek nakli operasyonunun ardından hastaneye giderek, hastaların durumu ile ilgili bilgiler aldı.

Ekibi ile böbrek naklini gerçekleştiren Üroloji Uzmanı ve Organ nakil cerrahı Dr. Necmi Bayraktar, 28 Temmuz 2015 yılından itibaren önce canlıdan daha sonra kadavradan böbrek nakillerine başlandığını kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi ile birlikte yürütülen böbrek nakil programı ile başarılı nakiller gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Bayraktar, 2017'de sertifikasyonu tamamlamasının ardından, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde kendi ekipleri ile böbrek nakillerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kadavradan organ naklinin önemine vurgu yapan Dr Bayraktar, canlıdan vericisi olmayan son dönem böbrek hastaları için tek seçeneğin kadavradan nakil olduğuna ve başlatılan programla bu hastalar için kadavradan nakil yolunun açıldığına değindi.

Hastaların sağlık durumlarının iyi olması ve operasyonun başarılı geçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayan Bakan Pilli, böbrek naklini gerçekleştiren tüm ekibi tebrik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.