İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bağzıbağlı, Yusuf Burak'ın iddialarını yanıtladı: "Tehdit etmedim, yardımcı bile olurum dedim"

Bağzıbağlı, Yusuf Burak'ın iddialarını yanıtladı: "Tehdit etmedim, yardımcı bile olurum dedim"

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi Genel Müdürü'nü tehdit ettiğine dair iddiaya yanıt vererek, "Tehdit kesinlikle söz konusu dahi olamaz. Mobing uygulamadım. Hatta haklarını almak için kendisine yardımcı dahi olabileceğimi söyledim" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 10/08/19 14:25
okuma süresi: 4 dak.
Bağzıbağlı, Yusuf Burak'ın iddialarını yanıtladı: "Tehdit etmedim, yardımcı bile olurum dedim"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Rahmican Çalışkan

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi (KTKEGK) Genel Müdürü Yusuf Burak'ın "Beni tehdit etti… Beni görevden almak için bahane arıyorlar" gibi iddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na konuşarak, kesinlikle tehdit etmediğini, böyle bir şeyin asla ve asla söz konusu dahi olamayacağını vurguladı.

"TATLILIKLA BİTMESİNİ, ZORA SOKULMAMASINI SÖYLEDİM"

24 Temmuz'da Burak ile konuştuklarını, 25 Temmuz'da Yusuf Burak'ın, kendisi tarafından mobinge maruz kaldığını söylentilerini duyduğunu aktaran Bağzıbağlı, "Bunun üzerine Yusuf Beyi aradım, 'Sence ben sana mobing yapar mıyım? Benim karakterim buna uyar mı?' diye sorum" ifadelerini kullandı.

Yusuf Burak'ın bunun üzerine mobing iddialarını doğrular şekilde kendisine yanıt verdiğini dile getiren Müsteşar Bağzıbağlı, "Ben de bu işin tatlılıkla bitmesini, zora sokulmamasını söyledim, kötüye götürmeyelim dedim" şeklinde konuştu.

"KURUMDA YENİDEN YAPILANDIRMAYA GİDİLDİĞİNİ YUSUF BEYE SÖYLEDİM"

Yusuf Burak'ın ifadelerinin tamamen saptırma ve yalan ifadeler olduğunun altını çizen Bağzıbağlı, "Kıyı Emniyeti'nde yeniden yapılandırma kararı alındığını, yakın geçmişte Yönetim Kurulu'nun Türkiye kanadında da değişiklikler olduğunu" belirtti.

Kurumda yeniden yapılandırmaya gidildiğini Yusuf Beye söyledim" dedi.

"BU KARARIN SİYASİ BİR KARAR OLDUĞUNU SÖYLEMEDİM"

Burak'ın "Müsteşar beni görevden alacaklarını benimle daha fazla çalışmak istemediklerini bunun siyasi bir karar ve yeni oluşum ile ilgili olduğunu söyledi" ifadeleri üzerine Müsteşar Kemal Bağzıbağlı, "Bu kararın siyasi bir karar olduğunu söylemedim" şeklinde konuştu.

"GÖREVDEN ALINMA KARARI YUSUF BEYİN ŞAHSINA ÖZEL BİR ŞEY DEĞİL"

Yusuf Burak'ı görevden almak gibi bir bahanenin söz konusu olmadığını belirten Bağzıbağlı, "Geçmiş döneme dair mali ve idari denetim yapılması düşüncesi vardı.

Bu Yusuf Beyin şahsına özel bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"SANA YARDIMCI OLURUM, HAKLARINI ALMAN GAYET DOĞAL DEDİM"

Müsteşar Bağzıbağlı, şirketin yeni dönemi öncesinde denetim yapılmasının normal olduğuna dikkat çekti.

Burak, "Haklarımın verilmemesi durumunda yargı vasıtasıyla bunları isteyeceğimi söylediğimde sn müsteşar cevabı makama yakışmayacak siyasi, hukuk ve insani davranışa aykırı bir şekilde "Bu iş tatlılıkla bitsin çirkefleşmesin" dedi ve benim pişman olacağım tehdidinde bulundu" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözlere cevap veren Bağzıbağlı, şunları kaydetti: "Benim cevabım, söylenenlerin tam aksine. Ben haklarını almasından daha doğal bir şey olmadığını söyledim.

Hatta gerekmesi durumunda kendisine yardımcı olabileceğimi dahi vurguladım. Gerek çalışan, gerekse işten durdurulan personelin savunucusu olduğum gibi kendisine de yardımcı olacağımı söyledim"

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi'nde mali ve idari denetimin başladığını açıklayarak, "Yusuf Beyin sözleşmeleri inceleniyor.

Benim söylediklerim ortadayken, Yusuf beyin çarpıtma ifade vermesi, kendisine söylediğim, 'Bu işin tatlılıkla bitirelim' sözünün ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.