GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Turizm Müsteşarı Perdios: "Dillirga bölgesinde kazı yapılacak"

Rum Turizm  Müsteşarı Perdios: "Dillirga bölgesinde kazı yapılacak"

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, 1964 yılında Dillirga bölgesinde hayatını kaybeden Kıbrıslı Rumlar için, Eylül ayında kazı çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 12/08/19 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Rum Turizm  Müsteşarı Perdios: "Dillirga bölgesinde kazı yapılacak"
A- A A+
Alithia gazetesi, Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Dillirga bölgesinde hayatını kaybedenler için dün Paşiammo'daki Ay.Rafail Kilisesi'nde düzenlenen anma törenine katılarak, açıklamalarda bulundu.

Habere göre, Perdios, Dillirga bölgesine 1964'te yapılan saldırılar sırasında ölenlerin bulunması için Eylül ayında Paşiammo'da başlayacak kazı çalışmalarının, 3 ayda tamamlanmasının beklendiğini ve kazı çalışmalarının Baf'a bağlı Pomo bölgesine de yayılacağını belirtti.

Perdios, bölgede hayatını kaybedenlerin, aldıkları yaralar nedeniyle teşhis edilemediğini, kimliklerinin belirlenemediğini, bununla birlikte ortak mezarlara gömüldüklerini söyledi.

Rum Bakanlar Kurulu'nun, Paşiammo'daki hastane bölgesinin yanı sıra hayatını kaybedenlerin gömülü olduğu Baf'a bağı "Polem" bölgesindeki başka alanlarda da kazı yapılmasına karar verdiğini söyleyen Perdios, kazıların Rum uzmanlar tarafından yapılacağını da yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.