KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 7 dak.

Sami Hamidi 'Savaşın İki Yüzü' isimli film için kolları sıvadı: "Acının sınırı olmaz"

Sami Hamidi 'Savaşın İki Yüzü' isimli film için kolları sıvadı: "Acının sınırı olmaz"

Çekimleri Lefkoşa'da devam eden 'Savaşın İki Yüzü' isimli film için kolları sıvayan Sami Hamidi, film sürecine giden yolu Kıbrıs Postası'na anlattı. Filmin KŞK üzerine şekillendiğini belirten Hamidi, "Bu filmde özetlenen konuda, tek taraflı bir acı yok. Sacece kuzeyin ya da güneyin değil, hepimizin acısı var. Acının sınırı olmaz" dedi.

Yayın Tarihi: 12/08/19 17:19
okuma süresi: 7 dak.
Sami Hamidi 'Savaşın İki Yüzü' isimli film için kolları sıvadı: "Acının sınırı olmaz"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul Senova

Mr. Olympia podyumuna ilk çıkan ve Arnold Classic'de ise Dünya Üçüncülüğü kazanan ilk Kıbrıslı Türk Sami Hamidi, şimdi de oyunculuk ve yapımcılık için kolları sıvadı.

Kişisel antrenörlük kariyeri süresince sadece Kıbrıs'taki gençlere değil, Türkiye'deki tanınmış isimlere de yardımcı olan Hamidi'ye son olarak Ekim 2019'da vizyona girmesi planlanan Cem Yılmaz'ın 'Kara Komik Filmler' serisinin 'Kaçamak' isimli bölümünün setinde rastlamıştık.

Şu sıralar, çekimleri KKTC'de devam eden 'Savaşın İki Yüzü' isimli film için kolları sıvayan Hamidi, oyunculuk kariyerini, yapımcılıkla da bu filmle birlikte taçlandırmaya hazırlanıyor.

'Savaşın İki Yüzü'nün hem yönetmen koltuğu, hem de oyuncu kadrosu oldukça zengin.

"ANA KONU KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ ÜZERİNE KURULDU"

Filmin konusunu ve fikir aşamasını Kıbrıs Postası'na anlatan Hamidi, senaryonun 1974 yıllarında yaşanmış gerçek bir hikâye olduğunu, ana konunun Kayıp Şahıslar Komitesi üzerine kurulduğunu ifade etti.

Hamidi şöyle devam etti:

"O zamanlarda yaşanmış hikâyenin etkileri günümüzde de devam ediyor. Film iki genç arasında geçiyor. Ana kısım günümüzde çekildi fakat geçmişe dair 'flashback'ler de olacak. Kesinlikle siyasi görüş içermeyen bir filmdir. Bu yaşanmış hikâye, Uluslararası Lion Kısa Film Festivali'nde barış ödülü almıştı."

"TÜRKİYE'DE ÇEKİLEN FİLMLERDE KIBRIS, LAS VEGAS GİBİ LANSE EDİLİYOR"

Filmde Kıbrıs dokusunu kullanmaya önem gösterdiklerini belirten Hamidi, "Bu bizim için çok değerli çünkü Kıbrıs, Türkiye'de çekilen filmlerde genellikle bir kumar adasıymış gibi, Las Vegas gibi lanse ediliyor. Ama böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

"ACININ SINIRI OLMAZ"

Kıbrıs'ın doğasının da insanının da filmde öne çıkması için uğraş verdiklerini ve bunun çok önemli olduğunu belirten Hamidi, filmin hikâyesine ilişkin şöyle bir ifadede bulunuyor:

"Bu filmde özetlenen konuda, tek taraflı bir acı yok. Sadece kuzeyin ya da güneyin değil, hepimizin acısı var. Acının sınırı olmaz."

OYUNCU KADROSU…

Filmin oyuncu, çekim ve yönetim kadrosundan söz eden Hamidi, kadroyu şöyle açıkladı:

"Geniş bir oyuncu kadromuz var. Filmin yapımcılığını ben ve Ömer Evre üstlendik. Başrolde ben varım. Bir diğer başrol ise Türkiye'den Dila Danışman. Batuhan Aydar, Ayla Algan, Bülenty Bilgiç, Betigül Ceylan var... Supervisorumuz Biket İlhan… Yılların deneyimi. Set ekibiz gayet profesyonel. Hercai dizisinin set ekibiyle çalışıyoruz. Yönetmen koltuğunda da Ömer Evre var."

"BU FİLMDE CEM YILMAZ YOK"

Cem Yılmaz ile yakınlığı bilinen Hamidi, "Bu filmde aniden Cem Yılmaz'la karşılaşır mıyız?" sorusunu şöyle yanıtlıyor:

"Bu filmde Cem Yılmaz yok. Belki talep etsem kırmazdı ama bu projede yok. Cem Yılmaz'ın bu olaydan, geçtiğimiz günlerde filmle ilgili yaptığım paylaşımla haberi oldu. Manevi duygu olarak insanların bu konuyu bizim üstlendiğimizi bilmesi bizim için çok önemliydi. Kıbrıs'taki film sektöründe böyle bir film yapılmadı. Bu duygunun bozulmasını istemediğim için kimseden destek istemedim. Tek desteği gala günü bekleyeceğiz."

"KIBRIS ŞİVESİNİN KULLANILMASINA DİKKAT ETTİK"

Filmin Lefkoşa ve Lapta 'da birçok sahnesi olduğunu belirten Hamidi, kullandıkları her şeyin Kıbrıs'a uygun olmasını istediklerini ifade etti. Hamidi, şöyle devam etti:

"Kıbrıs şivesinin kullanılmasına dikkat ettik. Ben başrolde Kıbrıslı bir genci temsil ediyorum. Koyu bir Kıbrıs şivesi kullanmıyorum şuan nasıl konuşuyorsam öyle olmasına dikkat ettik. Bazı Türkiyeli oyuncuların kendi diksiyonlarında olmalar gerekiyordu. Ben İstanbul'da da şivemi hiç değişmedim, bahsettiğimiz kişilerle de böyle konuşuyorum. Bunu korumak benim için önemli. Türkiye TV'lerinde bizi temsil eden birkaç Kıbrıslı bile olmayan Kıbrıslının yaptığı birkaç saçma sapan olaydan dolayı biz orada çok yanlış algılandık, çok yanlış temsil edildik"

"TÜRKİYE'DE EDİNDİĞİ DENEYİM, BU PROJEYE GİREBİLMEME CESARAT VERDİ"

Oyunculuk ve film kariyerinin nasıl başladığını anlatan Hamidi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim film maceram 3 sene önceye dayanır. Biz bu filmin kısa filmini o zaman yaptık. Ben TC'ye gittikten, orada insanlarla tanıştıktan sonra filmci olmadım. Bulunduğum ortamda edindiğim deneyim, bilgi, öğrendiğim şeyler, bu projeye girebilmeme cesaret verdi."

"FİLMİN BÜTÇESİ DEVASA DEĞİL AMA DEV DİYEBİLİRİZ"

Filmin bütçesine ilişkin soruyu yanıtlayan Hamidi, "Filmin bütçesi devasa değil ama dev diyebilirim. Biriktirdiğimiz paraları buraya harcıyoruz. Benim için hiç sorun olmadı cebimden para koymak. Hayatım boyunca kazandığım parayı iş üretip yeni bir şey ortaya koymaya çalıştım. Başkalarının hayatlarına yön verebilmek istedim. Bir şeyler bırakmak istedim" ifadelerinde bulundu.

"SETTE ÇALIŞAN 10 KIBRISLI TÜRK GENÇ VAR"

Kıbrıs'ın kuzeyinde film sektörünün neredeyse bulunmadığına dikkat çerken Hamidi, "Burada, bu sektörü okuyan çocuklar ülkede yapacak iş bulamıyor. Şuan sette 10 tane Kıbrıslı genç var. Ben yapımcı olarak devam etmek istiyorum" dedi.

"BİRİ ÇIKIP DA BİR ŞEYLER YAPMAZSA, BİR NOKTAYA VARAMAYACAĞIZ"

Oyunculuk konusunun çok farklı olduğunu belirten Hamidi, "Belki bize kızan insanların varedır. Bu işin eğitimini alan, ekmeğini bu işten kazanan insanlar var, "bu adam nereden çıktı" diyenler olabilir, onlara saygım sonsuz. Ama biri da çıkıp da bir şey yapmazsa bir noktaya varamayız" vurgusunda bulundu.

"AMBARGO BİRAZ DA KAFADADIR"

Son olarak "Hep bir engelden, ambargodan bahsediliyor" diyen Hamidi, sözlerini şöyle sonlandırıyor:

"Ben bugüne kadar ambargo denen şeyi kırdığıma inanırım. Kendi dalımda; Mr. Olimpia hayal, Arnold Classics hayal… Benim şuan Ardnold Classic'teki ilk Kıbrıslı Türk diye haberlerim çıktı. Demek ki neymiş, isteyince bir şekilde aşabiliyorsunuz. Zaten ambargo biraz da kafadadır. Bazı şeylerin ardına sığınmamak lazım.., bazı şeyleri aşmak lazım…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.