ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Suçüstü yakalanmak üzereyken kaçan zanlılardan Mustafa Çelik tutuklandı

Suçüstü yakalanmak üzereyken kaçan zanlılardan Mustafa Çelik tutuklandı

İncirli'de 12 Ağustos tarihinde, hırsızlık amacı ile 2014 yılında hayatını kaybeden Bahire Akyürek'e ait ikametgaha girdiği tespit edilen Mustafa Çelik tutuklandı. Polis Çelik'in suç ortağını arıyor.

Yayın Tarihi: 17/08/19 10:09
okuma süresi: 3 dak.
Suçüstü yakalanmak üzereyken kaçan zanlılardan Mustafa Çelik tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mustafa Çelik isimli şahıs, İncirli'de 12 Ağustos 2019 tarihinde hırsızlık yapmak için 2014 yılında hayatını kaybeden Bahire Akyürek'e ait ikametgaha girdiği gerekçesi ile polis tarafından tutulandı. Hakkında temin edilen 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından zanlı dün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. "Geceleyin ev açma", "Kasti hasar" ve "Mülke tecavüz" suçlamaları ile zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlı hakkında 5 gün ek tutukluluk süresi temin edilirken, polis Mustafa Çelik'in suç ortağı olduğu ancak henüz kimliği tespit edilemeyen 1 kişinin arandığını açıkladı.

ARACINDA SUÇ ALETLERİ TESPİT EDİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Yasin Kural mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mustafa Çelik'in 12 Ağustos 2019 tarihinde İncirli'de beraberindeki henüz ismi tespit edilemeyen erkek bir şahıs ile birlikte 2014 yılında vefat eden Bahire Akyürek'e ait evin penceresini kasten ve kanunsuz olarak yerinden söküp hasara uğrattıktan sonra içeriye girdiklerini açıkladı. Akabinde polisin olay yerine geldiğini fark eden zanlı ve beraberindeki şahsın olay yerinden kaçtıklarını belirten Kural, olayın hemen ardından zanlı Mustafa Çelik'e ait aracın olay yeri yakınında bulunduğunu açıkladı.

Araçta yapılan aramada 2 adet demir testeresi, 1 adet demir kesme makası tespit edildiğini belirten Kural, zanlı Çelik'in 13 Ağustos 2019 tarihinde evinde tespit edilerek tutuklandığını, zanlının evinde yapılan aramada ise mesele ile bağlantılı olduğu düşünülen 1 adet cep telefonu, şort, tişört ve terlik tespit edilerek emare alındığını açıkladı. Olayla ilgili 1 kişinin daha polis tarafından arandığını belirten Kural, soruşturmanın devam ettiğini aktararak zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.