KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

13. Uluslararası Halk Dansları Festivali 28 Ağustos'ta

13. Uluslararası Halk Dansları Festivali 28 Ağustos'ta

13. Uluslararası Halk Dansları Festivali 28 Ağustos - 1 Eylül arasında gerçekleştirilecek...

Yayın Tarihi: 19/08/19 13:05
okuma süresi: 5 dak.
13. Uluslararası Halk Dansları Festivali 28 Ağustos'ta
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin işbirliği ve katkılarıyla düzenlenen 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali, 28 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde "2 Kapı-2 İnsan" teması ile Çağlayan Park'ta gerçekleştirilecek.

Lefkoşa'ya ekonomik ve sosyal katkılar sağlayacağı düşünülen Baf ve Mağusa kapıları ile toplumumuza yaşamları boyunca önemli hizmetlerde bulunan Kamran Aziz ve Türkan Aziz "2 Kapı-2 İnsan" temasını oluşturacak.

7 DERNEKTEN BİR KEZ DAHA ÖRNEK BİRLİKTELİK

Festivalin organizasyonunu Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇ-TAŞ), Gençlik Merkez Birliği, Halk Sanatları Derneği (HAS-DER), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Akademi Sanat Derneği (ASD) ve Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) üstlenirken, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık da organizasyona katkı sağlıyor.

UNESCO'ya bağlı CIOFF takviminde de yer alan festivalde bu yıl ülkemizin yanı sıra Türkiye, Polonya, Macaristan, Meksika'dan halk dansları ekipleri yer alacak.

13.Lefkoşa Halk Dansları Festivali ile ilgili basın toplantısı Arabahmet Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın yanı sıra dernek temsilcileri ve katkı koyan kurumlardan kişilerin katıldığı toplantıda organizasyon hakkında bilgiler verildi.

HARMANCI: "FESTİVAL ÇAĞLAYAN'DA OLACAK AMA ÇAĞLAYAN'DA KALMAYACAK"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı yaptığı konuşmada, Venedik, Lüzinyan ve Osmanlı mimarisini içeren 500 yıllık tarihi olan bu binanın Lefkoşa'nın ruhu ve tarihini yansıttığını, bu çeşitliliği göstermek için basın toplantısını bu mekanda düzenlediklerini ifade etti.

Halk Dansları Festivali'nin ara ara sekteye uğrasa da her dönemde daha da zenginleşerek Lefkoşa'ya önemli bir açılım sağladığını belirten Başkan Harmancı, gerçek anlamda uluslararası nitelikte ve Lefkoşa'ya özdeşleşmiş bir organizasyon düzenlemenin memnuniyeti içerisinde olduklarını belirtti.

Festivalin geçmiş dönemlerde olduğu gibi Çağlayan Parkı'nda da yer alacağını, bununla beraber bu yıl sadece Çağlayan'da kalmayacağını aktaran Başkan Harmancı, festivalin bir gece Ortaköy'deki Sancaktar Kalebey Parkı'nı renklendireceğini, ayrıca konuk grupların Haspolat'ta LTB tarafından düzenlenecek Haspolat Kültür Sanat Festivali'nde yer alacağını belirtti.

"KAMRAN VE TÜRKAN AZİZ İLE BAF VE MAĞUSA KAPILARI FESTİVALİN TEMASINI OLUŞTURUYOR"

"2 kapı 2 insan" temasına da değinen Başkan Harmancı, yakın zamanda kaybedilen toplumsal kültürel hayatımıza etki eden Lefkoşa için çok önemli 2 insan, Türkan ve Kamran Aziz kardeşleri de bu festivalle topluma hatırlatmak istediklerini aktardı.

iki kapı konusunun özellikle altını çizen Başkan Harmancı, ülke insanlarının uzun zamandır özlemini çektiği ve sıkışan Lefkoşa'yı rahatlatacağına inandıkları Baf ve Mağusa kapılarının açılması gerektiği konusunu festival ile yeniden gündeme getirmek istediklerini vurguladı.

Baf Kapısı'nın Arabahmet Bölgesi'ne devinim katacağını, Mağusa Kapısı'nın ise festivalin düzenleneceği Çağlayan Bölgesi'ni canlandıracağını belirten Başkan Harmancı, mevkidaşı Constantinos Yorgacis ile 3 yıl önce başlattıkları girişimleri özetledi.

Başkan Harmancı sözlerinin sonunda, "7 derneğin bir araya gelerek festivali organize etmesini ve kapılar konusunda gösterdikleri kararlılığı selamlıyorum" dedi.

ÖZGÜN: "7 DERNEK TATLI REKABETLERİ İÇİNDE BİR ARAYA GELEREK BU ORGANİZASYONU ÜSTLENDİ"

Organizasyon Komitesi adına konuşan Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgün ise festivalin renkli geçeceğinin şimdiden belli olduğunu, Lefkoşa'nın aynı kulvarda koşan ve tatlı rekabet içinde bir arada olmayı başaran 7 derneğinin organizasyonu üstlendiğini hatırlatan Özgün, "Derneklerimiz maddi olarak çok varlıklı değiller, bu işler de gönüllülük esası ile olmuyor, LTB ve devlete katkıları nedeni ile teşekkür ederiz" dedi.

Özgün, Organizasyon Komitesi olarak bundan böyle her yıl festivalin bir tema ile yapılacağını belirterek, seçtikleri 2 kapı- 2insan teması konusunda bilgiler verdi.

EREN: "ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINAN FESTİVAL BENİ DE GURURLANDIRIYOR"

Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ise konuşmasında hem ülke tanıtım aracı, hem de Lefkoşa'nın bir simgesi haline gelen festivalin bir Lefkoşalı olarak kendisini gururlandırdığını belirterek, bu festivali uluslar arası düzeye taşıyan herkese teşekkür etti. Festivalin Kıbrıs Türk insanının iki önemli ismini dünyaya tanıtmak için de önemi olduğunu aktaran Eren, tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.