ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Güney'den çalıntı araç soruşturmasında 2 tutuklu, sayı artabilir

Güney'den çalıntı araç soruşturmasında 2 tutuklu, sayı artabilir

Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bir galeriden 2 adet araç sirkat eden Ali Akçam ile suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Ozan Çelik tutuklandı. Polis zanlı Akçam ile birlikte Güney'den araç sirkat eden bir kişinin daha arandığını açıklarken, çalıntı araçların yakalanması için Mağusa'da yaşanan kovalamacada trafik kazası geçiren 2 polis yaralandı.

Yayın Tarihi: 21/08/19 08:23
okuma süresi: 3 dak.
Güney'den çalıntı araç soruşturmasında 2 tutuklu, sayı artabilir
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Larnaka'da faaliyet gösteren bir galeriden BM ve Audi marka iki araç sirkat ettikleri tespit edilen 2 şahıstan biri olan Ali Akçam tutuklandı.

Polis, yürüttüğü soruşturmada suçla bağlantısı olduğunu tespit ettiği ozan Çelik'i de tutuklarken, zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis mahkemede Ali Akçam ile birlikte Güney'den araç sirkat edip izinsiz KKTC'ye geçirdiği tespit edilen ve kimlik bilgileri de bilinen 1 kişinin daha arandığını açıkladı. Mahkeme soruşturma amacı ile zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Öte yandan çalıntı araçların önceki gün Mağusa'da görülmesinin ardından, motosikletli polis ekipleri ile çalıntı araç arasında kovalamaca yaşandı. Çalıntı aracı yakalamaya çalışan polis memurları Vedat Ulutaş ile Hüseyin Çakır, kullanımlarındaki motosikletlerle yüz yüze çarpışarak bir trafik kazası geçirdi. Kaza sonucunda polis memurlarından birinin eli ötekinin ise ayağı kırılırken, her iki polis memurunun da Mağusa Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor.

ÇALINTI 2 ARAÇ DAHA ARANIYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif Safa mahkemede verdiği ifadesinde, zanlıların"Sirkat", "Kasti hasar", "Mülke tecavüz" ve"Gümrüksüz mal tasarrufu" suçlarından methalder olduklarını açıkladı.

Safa, 19 Ağustos 209 tarihinde saat 01:30 sıralarında zanlı Ali Akçam'ın beraberindeki aranan şahıs ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Larnaka'da faaliyet gösteren bir galerinin ofisinin içerisine girip ofisin içerisinde bulunan NXZ 854 plakalı Audi marka araç ile GXZ 003 plakalı BMW marka araçları sirkat ettiğini açıkladı. Zanlıların henüz tespit edilemeyen bir yerden sirkat edilen araçları izinsiz olarak KKTC'ye getirdiğini ifade eden Safa, zanlı Ali Akçam'ın Büyük Sanayi Bölgesi'nde tespit edilerek tutuklandığını, BMW marka aracın da tespit edilip emare alındığını aktardı. Audi marka aracın henüz tespit edilemediğini belirten Safa, suçla bağlantısı olan 1 kişinin de henüz tespit edilemediğini ve arandığın açıkladı. Yürütülen soruşturmada zanlı Ozan Çelik'in Güney Kıbrıs'a gitmediğinin, ancak zanlı Akçam ve aranan şahıs ile çalınan araçların satılmasında iş birliği yaptığı tespit edildiğini aktaran Safa, zanlıların Rum tarafına gittiği aracın da çalıntı olduğunu ve aracın Güney'de olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Aracın alınması için yazışmalar yapılacağını belirten Safa, soruşturmanın yeni başladığın ifade ederek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.