EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ, Shanghai listelerinde

DAÜ, Shanghai listelerinde

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2009 yılından bu yana dünya üniversiteleri sıralaması yapan Çin merkezli Shanghai Ranking'in "Dünya Üniversiteler Akademik Sıralaması 2019"un Alan Sıralamaları listesinde yer aldı.

Yayın Tarihi: 21/08/19 15:55
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ, Shanghai listelerinde
A- A A+
DAÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs adasından Çin merkezli Shanghai Ranking'in "Dünya Üniversiteler Akademik Sıralaması 2019"un Alan Sıralamaları listesine giren tek üniversite olan üniversite, Turizm ve Otelcilik Bilimleri alanında 76-100 bandında; İktisat Bilimleri sıralamasında 301-400 bandında; üçüncü sırada olan Boğaziçi Üniversitesi ise 401-500 bandında yer aldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden listeye girme başarısını gösteren tek üniversite olan University of Cyprus da İktisat Bilimleri alanında 401-500 bandında yer alarak DAÜ'nün gerisinde listede kendisine yer buldu.

SHANGHAİRANKİNG SIRALAMASI HAKKINDA

Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) ilk olarak Haziran 2003'te Shanghai Jiao Tong University, Graduate School of Education, Center for World-Class Universities (CWCU) tarafından yayımlandı ve her yıl güncellendi.

2009 yılından itibaren söz konusu dünya sıralamalarının telif ve yayıncılık hakları Çin merkezli bağımsız derecelendirme kuruluşu olan ShanghaiRanking Consultancy tarafından alındı.

Herhangi bir üniversite ya da devlet kurumu ile bağı bulunmayan ShanghaiRanking Consultancy, söz konusu sıralamaları, alanlarda yapılan yayınlar ve başarıların esas alındığı 6 farklı endeks üzerinden yapıyor.

Bağımsız derecelendirme kuruluşu Shangai Ranking hakkında detaylı bilgiye http://www.shanghairanking.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.