YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

"Bir Aytotoro Hikayesi" sahnelendi

"Bir Aytotoro Hikayesi" sahnelendi

Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pulya Festivali'nde, "Bir Aytotoro Hikâyesi" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Yayın Tarihi: 21/08/19 13:03
okuma süresi: 2 dak.
"Bir Aytotoro Hikayesi" sahnelendi
A- A A+

Oldukça yoğun bir kalabalığın katıldığı gecede oyunda geçmişte Kıbrıs'taki bir sevda ve düğün hikayesi anlatıldı. Oyun sırasında halk danslarınada yer verilirken sahnede çörek yapılıp , seyircilere ikram edildi.

Oyundaki diğer çarpıcı detay da oyun sırasında mangal yapılıp oyuncuların oyun esnasında kebap yemesi oldu.

Oyun sonunda araştırmacı yazar İsmail Bozkurt'a oyuna geçmişe ait kültürel bilgi paylaşımı yaptığı için belediye başkanı tarafından plaket verildi. İsmail Bozkurt yaptığı konuşmada yer yer geçmişi yaşayan biri olarak hüzünlendiğini ve kültürümüzün bu şekilde yaşatılması için gereken tüm yardımı yapacağını belirtti.

Halk dansları eğitmeni Mehmet Çamlıdağ ve Pelim Çamlıdağ'a meclis üyesi Sultan Kara Şahin plaket verirken, YBB tiyatrosu yönetmenleri Selma Tanık ve Mustafa Tazeoğlu'na Y kültür ve sanat birim sorumlusu Mehtap M. Sayıner plaket verdi.

YB Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar yaptığı konuşmada kültürlerini yaşatmak için belediye olarak katkılarını esirgemeyeceklerini ve her sene festivalde bunu tarz etkinliklere yer vereceklerini belirtti.

Toplu resim çekildikten sonra hep beraber "orda bir köy var uzakta" şarkısını söyleyerek gecenin kapanışı yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.