ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Polis müfettişi Çekici, 'resmi sırları ifşa' ve 'rüşvetle' suçlanıyor

Polis müfettişi Çekici, 'resmi sırları ifşa' ve 'rüşvetle' suçlanıyor

Haksız mal edinme, rüşvet talebi, resmi sırları ifşa ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla önceki gün tutuklanan Mali Şube'den Polis Müfettişi Gülay Bayram Çekici dün yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlı hakkında 2 gün süreyle tutukluluk kararı verilirken, kanser tedavisi gördüğünü ifade eden zanlı, "Sürekli tansiyonum çıkıyor, doktor kontrolünden geçirilmek istiyorum" dedi.

Yayın Tarihi: 22/08/19 07:59
okuma süresi: 5 dak.
Polis müfettişi Çekici, 'resmi sırları ifşa' ve 'rüşvetle' suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Haksız mal edinme, rüşvet talebi, resmi sırları ifşa ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla önceki gün tutuklanan Mali Şube'den Polis Müfettişi Gülay Bayram Çekici dün yargıç karşısına çıkarıldı.

Tahkikat memuru, PGM'ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi'nde görevli Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, mahkemede konuyla ilgili verdiği ifadede, Müfettiş Çekici'nin 9 Ocak 2017 ile 9 Ağustos 2018 tarihleri arasında, hakkında 'haksız mal edinme' ve 2016 yılında ise rüşvet talebi, resmi sırları ifşa ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla hakkında soruşturma açıldığını ifade etti.

Başmüfettiş Kızıltuğ, 28 Mart 2018 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınan bir dilekçede, zanlının bir akrabasının İş Bankası'nda bulunan para ve altınlarını zimmetine alıp, Girne'de ikamet ettiği apartman dairesi ve Esentepe'deki araziyi adına devraldığına ilişkin iddialar olduğu yönünde şikâyette bulunulduğunu ifade etti.

"PARALARIN KAYNAĞI BELLİ DEĞİL"

Kızıltuğ, zanlının bir bankada, aile yakınına ait olduğu ifade edilen 341 bin 600 Sterlin ve 160 bin TL parayı kendi adına yatırdığını ve zanlının aynı bankadan kasa kiraladığının tespit edildiğini fakat bahsi geçen paraların kaynağının belli olmadığını kaydetti.

"SON ZAMANLARDA YÜKSEK MİKTARDA HARCAMALAR YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ"

Zanlı Çekici'nin son zamanlarda 'yüksek miktarda harcama yaptığının' tespit edildiğini belirten Başmüfettiş, zanlının, mal varlığındaki değişimi, 'Mal Bildiriminde Bulunulma Yasası' gereği bulunduğu kuruma bildirmesi gerektiğini fakat zanlının, kurumdan gelen yazılı ihbar sonucu bildirimde bulunduğunu ifade etti.

"GİZLİ BELGE GÖSTERDİ, RÜŞVET TALEP ETTİ"

Zanlı Çekici'nin hakkında, Haziran 2016'da, aleyhinde soruşturma açılan bir şahısla görüştüğü ve o şahsa gizli bir belgeyi gösterdiği, olası bir polis baskınını bildirmek karşılığı da rüşvet talep ettiği iddiası bulunduğunu belirten Başmüfettiş Kızıltuğ, "Zanlıdan sözlü olarak izahat istendi, zanlı da konuyla ilgili bazı izahatlarda bulundu" şeklinde konuştu.

"YAPILAN ARAMADA GİZLİ İBARELİ RESMİ EVRAKLARA ULAŞILDI"

Zanlının evinde, aracında ve ofisinde yapılan aramalarda, gayri yasal olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar bulunduğunu belirten Başmüfettiş, "Bunun dışında, hard-disk, USB ve CD gibi dijital emarelere de el konuldu fakat henüz incelenmedi" dedi.

"İNCELENECEK BİNLERCE EVRAK VAR"

İncelenecek binlerce evrakın bulunduğunu söyleyen Kızıltuğ, zanlının sözlü beyanları ile izahatlarının araştırılacağını, şuana dek 20 kadar ifade alındığını, 15 kişinin daha ifadesinin alınacağını kaydetti.

Başmüfettiş, zanlının soruşturmaya engel olabilme olasılığından ötürü 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

AVUKAT: "MÜVEKKİLİM KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR"

Zanlı avukatı, talep edilen 3 gün tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin kanser tedavisi gördüğünü ve ilaçlarının temin edilmesini talep etti.

ZANLI: "SÜREKLİ TANSİYONUM ÇIKIYOR, DOKTOR KONTROLÜNDEN GEÇMEYİ TALEP EDİYORUM"

Bunun üzerine söz alan zanlı Gülay Bayram Çekici, kanser tedavisinin devam ettiğini, yaşadıklarından ötürü sürekli olarak tansiyonunun çıktığını ifade ederek, doktor kontrolünden geçmeyi talep etti.

İKİ GÜN TUTUKLU KALACAK

Huzurunda verilen şahadetleri dinleyen Yargıç Gülay Süleymanoğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının iki gün tutuklu kalmasına ve gerekli sağlık kontrollerinden geçirilmesi ve ilaçlarının temin edilmesine emir verdi.

BİRÇOK KRİTİK SORUŞTURMA DOSYASININ AMİRLİĞİNİ ÜSTLENMİŞTİ

Mali Polis Şubesi içerisinde uzun yıllar görev yapan zanlı Çekici, birçok kritik soruşturma dosyasının amirliğini üstlenmişti.

Çekici, uzun yıllardır polis içerisinde kaçak sanal bet ofislerine karşı mücadele eden isim olarak biliniyordu.

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nde Mali Şube Amiri olarak görev yapan Çekici'nin görev yeri geçtiğimiz yıl değiştirilerek Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nden Polis Genel Müdürlüğü Adli Bölüm'e atanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.