İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "Kıbrıslı Türkler TC'nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır"

Tatar: "Kıbrıslı Türkler TC'nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır"

Ankara'da bu akşam 20.30'da TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen Başbakan Tatar yaptığı konuşmada, "Kıbrıslı Türkler TC'nin yine tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi: 22/08/19 21:45
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "Kıbrıslı Türkler TC'nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Başbakan Ersin Tatar ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam Ankara'da ortak bir basın açıklaması gerçekleşti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından söz alan Başbakan Ersin Tatar ise, Erdoğan'a açıklamalarından dolayı teşekkür ederek, "İnanıyorum ki bu işbirliğimiz ve yapmakta olduğunuz destekler KKTC'nin daha da güçlenmesi için büyük katkılar sağlamakta" ifadelerinde bulundu.

KKTC'de, turizm ve yükseköğrenim gibi önemli sektörler oluştuğuna dikkat çeken Tatar, "Asrın su projesiyle Anadolu suyu KKTC topraklarıyla buluştu. Anadolu suyu KKTC markasına değer katmıştır. Tarımsal suyun arazilere de dağıtılması için ciddi bir proje yürütülmektedir" dedi.

Tatar, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın da ifade ettiği gibi Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarını korumak adına Türkiye'nin yaptığı bu fedakarlıklar bize güç vermektedir" ifadelerinde bulundu.

"Artık uluslararası müzakere pozisyonunda dikkatli olunması gerek" diyen Tatar, hükümetin federal bir anlaşmanın umut arz etmediği yönünde görüşe sahip olduğunu yineledi.

Tatar, şöyle devam etti:

"1960 anlaşmasında TC'nin garantör devlet olması ve tek taraflı müdahale hakkına ilişkin madde konmasaydı, 1974'de müdahale edemeyecekti. Bir anlaşma olması durumunda, TC'nin garantör ülke olarak müdahale hakkının olması şart. Garantörlüğün modasının geçtiği iddia ediliyor. Bunu bazen bazı arkadaşlarımız da dile getiriyor. Garantörlüğün modasının geçmesi dolayısıyla başka bir garantörlük mekanizması ile Kıbrıs Federal Cumhuriyeti'nin güvenliği veya Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması noktasında böyle bir durum çıkarmaya çalışıyorlar. Kıbrıslı Türkler bunu asla kabul etmeyeceklerdir. Kıbrıslı Türkler, TC'nin yine tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaklardır" şeklinde konuştu.

Başbakan Tatar, son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kendilerini ağırladıklarından ötürü teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.