ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Uyuşturucu ile yakalanan zanlı yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Uyuşturucu ile yakalanan zanlı yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Mağusa'da otobüs durağında elinde içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet ucu yanık sigara ile yakalanan ve turist statüsünde ülkede uzun süredir yaşam süren Abdullah Süzer, ülkede yasal bağı bulunmadığı gerekçesi ile yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

Yayın Tarihi: 23/08/19 07:31
okuma süresi: 2 dak.
Uyuşturucu ile yakalanan zanlı yargılanmayı tutuklu bekleyecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da otobüs durağında elinde 1 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sigara ile yakalanan Abdullah Süzer tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı Süzer, aleyhinde yürütülen "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlandı. Yıllardır ülkede turist statüsünde yaşamını sürdüren zanlı Süzer, yargılanmayı cezaevinde bekleyecek. Polis zanlı Süzer'in ülkede turist vizesi ile kaldığını, çalışma izni bulunmadığını, kalacak yeri olmadığını ve yasal bir bağı olmadığı için yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğunu açıkladı.

Mahkeme zanlı Süzer'in 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Abdullah Süzer'in 18 Ağustos 2019 tarihinde Mağusa'da tespit edildiğini açıkladı.

Zanlının elinde 1 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara ile tutuklandığını anımsatan Kavaz, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. Analiz sonuçlarına göre, zanlının tasarrufunda 319 miligram tütünle karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğunun tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlının turist statüsünde olduğunu ve Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanamayacağını kaydetti. Zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğunu söyleyen Kavaz, 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.