TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Çavuşoğlu'ndan Lübnan'da "Kıbrıs" vurgusu: "Kıbrıs Türkü'nün olmadığı anlaşmanın geçerliliği yok"

Çavuşoğlu'ndan Lübnan'da "Kıbrıs" vurgusu: "Kıbrıs Türkü'nün olmadığı anlaşmanın geçerliliği yok"

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Lübnan'daki temaslarında Lübnan Cumhurbaşkanı ile Doğu Akdeniz konularını ele aldıklarını açıklayarak, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir anlaşmanın geçerliliği yoktur" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 23/08/19 14:40
okuma süresi: 3 dak.
Çavuşoğlu'ndan Lübnan'da "Kıbrıs" vurgusu: "Kıbrıs Türkü'nün olmadığı anlaşmanın geçerliliği yok"
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Lübnan'da Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve mevkidaşı Cebran Basil ile görüştü. Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı ile Doğu Akdeniz konularını ele aldıklarını açıklayarak, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir anlaşmanın geçerliliği yoktur" dedi.

Çavuşoğlu, Suriyeli göçmenlerle ilgili de açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Göçmenlerin su ihtiyacını, sağlık hizmetleri, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamak konusunda daha duyarlı olmamız lazım. Suriyeliler dönerken neler yapılması gerektiği konusunda ortak bir forum düzenleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle de ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir anlaşmanın geçerliliği yoktur" şeklinde konuştu.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI AVN İLE DOĞU AKDENİZ'İ GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konuları görüştü.

Cumhurbaşkanı Avn, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve beraberindeki heyeti, Cebel-i Lübnan vilayetindeki tarihi Beyt ed-Din Sarayı'nda kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl ve Lübnanlı yetkililer katıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin yanı sıra Filistinli mülteciler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Avn, ülkesinde bir buçuk milyona yakın Suriyeli mülteciyi misafir ettiğini belirterek bunların vatanlarına geri dönmeleri gerektiğini dile getirdi. Avn, Suriyeli mültecilere yapılan yardımların kendi vatanlarına döndükten sonra yapılmasından yana olduklarını ifade etti.

Görüşmede ayrıca, Türkiye ve Lübnan'ın Filistin meselesi konusunda hemfikir olduğu vurgulandı.

Bakan Çavuşoğlu da görüşmeye dair sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu. Dışişleri Bakanı şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşmemizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettik.

Kardeş Lübnan'ın güvenlik ve istikrarının bölgemiz açısından önemini vurguladık. Suriye, Filistin, Doğu Akdeniz konularını görüştük."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.