EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi yeni öğretim yılına hazır

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi yeni öğretim yılına hazır

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi dünya çapında eğitim vermeyi sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 23/08/19 16:32
okuma süresi: 6 dak.
DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi yeni öğretim yılına hazır
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ?İşletme ve Ekonomi Fakültesi (İEF), uluslararası akademik kadrosuyla yeni öğretim yılına hazır.

1986 yılında İşletme ve Ekonomi alanlarındaki iki lisans programı ile öğrenci alımına başlayan ve o tarihte 40 olan öğrenci sayısını bugün 2,500'ün üzerine çıkaran İEF, Fakülte ve Fakülteye bağlı İşletme ve Finans Yüksekokulu tarafından 14 Lisans, 16 Yüksek Lisans ve 4 Doktora programını öğrenime sunuyor.

Öğrencilerinin %16'i Kuzey Kıbrıs'tan, %69'u Ortadoğu, Afrika, Orta Asya ve Balkanlar ile diğer %15'i ise Türkiye'den gelen İEF; 50'ın üzerinde tam zamanlı ve 30'dan fazla yarı zamanlı fakülte üyesi ve 35 araştırma görevlisi ile hizmet veriyor.

Misyonunun eğitim odaklı yönünün bilinci içerisinde tüm programlarına yenilik ve mükemmellik getirmek için uğraş veren İEF; bu doğrultuda projeler, vaka çalışmaları, grup çalışmaları ve sınıf içi tartışmalar gibi interaktif öğretim yöntemlerinin kullanımını teşvik ediyor.

ÖĞRENCİLER AKTİF ÖĞRENİYOR

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, "Öğrenciler aktif öğrenenler haline gelmelidir" felsefesini destekliyor.

Böylece öğrencilerin sadece pasif dinleyenler değil, aynı zamanda interaktif yöntemlerle derslere katılımcı olmalarını sağlıyor.

Bu nedenle büyük dersliklerin kullanımından kaçınarak, öğrencilerini etkin öğretim elde edebilecekleri sınıflara yerleştirmeye özen gösteriyor. Tüm akademik birimleri, öğrencileri için doğrudan ziyarete ve yardıma her zaman hazır durumda bulunuyor.

Programlarına özel öğrenme çıktılarına ilaveten, tüm öğrencilerin mezun olduklarında iletişim becerilerine, analitik ve problem çözücü kabiliyetlere, etik konularda farkındalığa, bilgi teknolojisi uygulamaları hakkında tecrübeye ve küresel sorunları anlama kapasitesine sahip olmaları bekleniyor.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN FAKÜLTESİ

DAÜ İEF büyük bir başarı örneği göstermiş ve uluslararası bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan alan sıralamalarında birçok üniversiteyi geride bırakarak kendisine yer bulmuştur.

DAÜ, 2009 yılından bugüne dünya üniversiteleri sıralamasını yapan Çin merkezli ShanghaiRanking'in İktisat Bilimleri alanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) listeye girme başarısını gösteren tek üniversite olurken, Türkiye ve Kıbrıs adası üniversiteleri arasında da birinci sırada yer aldı.

İktisat Bilimleri sıralamasında ilk 500'de yalnızca üç Türkiye üniversitesi yer alırken; birinci sırada olan DAÜ ShanghaiRanking'in İktisat Bilimleri alanında 301-400 bandında yer almıştır.

Öte yandan DAÜ İEF aynı zamanda İngiltere merkezli Times Higher Education'ın sıralamasında ise 201-250 bandında yer almaktadır.

DÖRT BÖLÜMDE KALİTELİ EĞİTİM

İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nde dört bölüm bulunuyor: İşletme Bölümü; geleceğin yöneticilerine analitik beceri kazandırmanın yanında üretim, pazarlama, finans, insan kaynakları, bilgi yönetimi ve stratejik planlama gibi alanları da kapsayan geniş bir yelpazedeki bilgileri sağlamayı amaçlıyor.

İşletme Bölümü'ne bağlı Kamu Yönetimi Lisans Programı da öğrencilerin çağdaş kamu hizmetlerinin niteliğini kavramalarına ve bu hizmetlerin sunumuyla ilgili eleştirel düşünceler geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü; öğrencilerini siyasi karmaşıklığı artmakta olan dinamik bir dünyayı anlamaya ve çözümlemeye katkıda bulunmalarına hazırlıyor.

Ekonomi Bölümü;

mezunlarının iktisadi ilkeler hakkında sağlam temellere sahip olmasını, hızla küreselleşen bir dünya ekonomisinde analitik becerilerle donanmış olmalarını ve ekip çalışması yapma kapasitelerinin geliştirilmiş olmasını hedefliyor. Bankacılık ve Finans Bölümü de öğrencilerine geniş bir sosyal bilimler ders müfredatı ile desteklenen profesyonel bilgi ve kabiliyetleri geliştirmeye odaklı programlar sunuyor. Medya, özel ve kamu kuruluşları tarafından otorite sayılmakta olan DAÜ İEF'in düzenli olarak alanlarındaki bilgi ve görüşlerine başvuruluyor. KKTC Merkez Bankası, Ticaret ve Sanayi Odaları ve diğer paydaşlar ile çeşitli ortak projeleri de birlikte yürütüyor.

ULUSLARARASI İŞ İMKANI

DAÜ İEF, teori ve pratiğin birlikte entegre edildiği yüksek kalitede eğitim verme taahhütü ile öğrencilerine kariyerlerindeki başarı için ihtiyaç duyacakları uygulanabilir bilgi ve becerileri sağlıyor.

Uluslararası akademik kadrosu, çok kültürlü öğrenci kitlesi, ulusal ve uluslararası iş çevreleri ile olan kuvvetli bağlantıları ve uluslararası ortaklar ile kurulmuş olan akademik ilişkileri ile küresel bir ekonominin ihtiyaç duyduğu uygun bir öğrenme ortamı sağlayan DAÜ İEF;

küresel alana odaklanarak ulusal ve uluslararası iş piyasalarında istihdam edilebilirliğe katkıda bulunuyor. DAÜ İEF mezunları, hem özel hem de kamu sektörlerinde istihdam edilirken, bazıları ise ileri akademik çalışmalara devam ediyor. DAÜ İEF, FIBAA akreditasyonuna sahip ve aynı zamanda AACSB International, ECPR (European Consortium for Political Research), ve NIBS (Network of International Business Schools) üyesidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.