EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Ortaokul öğrencisinin kitap masrafı ortalama 2 bin TL!

Ortaokul öğrencisinin kitap masrafı ortalama 2 bin TL!

Kıbrıs Postası'na ulaşan bir veli, Gazimağusa Maarif Koleji'nde sekizinci sınıfa giden çocuğunun kitap masrafının, 4 kitap eksik olduğu halde, toplamda bin 200 TL civarına ulaştığını, 4 kitabın da eklenmesiyle ortalama 2 bin TL'ye ulaşacağını ifade ederek, konuyla ilgili Eğitim Bakanlığı'nı aradığını ve "döviz yüksek" yanıtını aldığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 26/08/19 11:01
okuma süresi: 2 dak.
Ortaokul öğrencisinin kitap masrafı ortalama 2 bin TL!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul Senova

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına 1 aydan az bir süre kala, okullarla ilgili sorunlar ve eksiklikler ortaya çıkmaya başladı.

Sendikalar, öğretmen eksikliğinden yakınırken, okul idareleriyse sınıf ve benzeri eksiklerin giderilmesi için çağrılar gerçekleştiriyor.

Fakat sorunlar, bunlarla bitmek bilmiyor.

Asgari ücretle geçinen veliler, okul kayıt ücreti ve üniforma ücretlerinden dert yanarken, bir darbe de kitap fiyatlarından gelecek gibi görünüyor.

8 KİTAP İÇİN BİN TL'NİN ÜZERİNDE FİYAT

Kıbrıs Postası'na ulaşan bir veli, toplamda 8 kitap için bin 200 TL civarı ödeme yaptığını ifade etti.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji'nde sekizinci sınıfa giden bir öğrencinin velisi, çocuğunun eksiklerini tamamlamak için kırtasiyeye gittiğini, 4 kitap eksik olmak üzere toplamda bin TL'nin üzerinde para ödediğini ifade etti.

"YA DEVLET ÖDESİN YA DA FOTOKOPİSİNİ DAĞITSIN…"

4 kitabın da eklenmesiyle, bu fiyatın 2 bin TL'ye ulaşacağını söyleyen veli, "Evet, çocuğumun okuduğu okul bir kolej fakat devlet okulu. Bunlar çok fahiş fiyatlar. Ya bunu devlet ödesin, ya fotokopisini dağıtsın ya da bir çözüm bulsun" dedi.

"BAKANLIKTAN 'DÖVİZ YÜKSEK' YANITINI ALDIM"

Konuyla ilgili Eğitim Bakanlığı'ndan yetkililere ulaştığını söyleyen aynı veli, sorununu ilettiğinde, yetkililerden "Döviz yüksek" yanıtını aldığını da iddia etti.

"DİĞER VELİLER DE AYNI DURUMDA"

Diğer velilerin de aynı durumdan muzdarip olduklarını ve kolejde iki çocuk okutan bir ailenin, 4 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalacağını belirten veli, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nı harekete geçmeye davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.