TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Turizm Bakanı Üstel: "Yeni hedef 2 milyon turist, 2 milyar dolar"

Turizm Bakanı Üstel: "Yeni hedef 2 milyon turist, 2 milyar dolar"

Turizm ve Çevre Bakanı Üstel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un KKTC ziyaretini değerlendirdi. Turizmde yaşanan sıkıntılar üzerine çalışmalar yapıldığını belirten Üstel, "1 milyon turist, 1 milyar dolar" hedefinin aşıldığını söyleyerek yeni hedefin "2 milyon turist 2 milyar dolar" olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 27/08/19 09:37
okuma süresi: 2 dak.
Turizm Bakanı Üstel: "Yeni hedef 2 milyon turist, 2 milyar dolar"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Rahmican Çalışkan

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, geçtiğimiz gün TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ülkemize yaptığı ziyaretin içeriği ve çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Üstel, turizm sektörünün uzun zamandan beri sıkıntı içerisinde olduğunu işaret ederek, "Ekip arkadaşlarımız ile birlikte bu sorunların çözülmesi için çalışmalar yaptık" dedi.

Elde ettikleri verileri sektör temsilcileri ile paylaşarak Ankara ziyareti yaptıklarını söyleyen Bakan Üstel, "Ankara'da mevkidaşımdan yardım talep ettik. Bizim kendisine aktardığımız konular için çalışma yaptılar. Dolayısıyla uzun bir toplantı yaptık" ifadelerini kullandı.

Ülkemizin en büyük sorununun ulaşım olduğunu vurgulayan Üstel, "Ulaşımdaki bilet fiyatlarındaki pahalılık turizmi etkileyen faktörlerin başında geliyor. Ayrıca turizmde gerekli bütçe olmayışından dolayı gerekli tanıtımı yapamamamız. Bu vesile ile Ersoy'a işbirliği talep ettik" dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Temennimiz 2020'de bilet fiyatlarındaki ucuzlamayı görmüş olmak. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya yine bir ziyaret gerçekleştirip, Ersoy ile bir araya geleceğim. Türkiye'den KKTC'ye gelecek olan 3. ülke vatandaşı turistlerin vizelerinde yumuşatma için çalışma yapacağız.

Önceki hedefimiz olan 1 milyon turist, 1 milyar dolar hedefine ulaştık, şimdiki hedefimiz de 2 milyon turist, 2 milyar dolar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.