İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gürcafer'den "emlakçı" tepkisi: "Halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğer"

Gürcafer'den "emlakçı" tepkisi: "Halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğer"

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer, Emlakçılar Birliği Başkanı'nın inşaat ve gayrimenkul sektöründe mafyalaşma olduğuna dair açıklamalarını eleştirerek "Halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığıyla satmasının zorunlu kılınmaya çalışıldığını, bunun halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğer" olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 27/08/19 16:40
okuma süresi: 4 dak.
Gürcafer'den "emlakçı" tepkisi: "Halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğer"
A- A A+
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yaptığı yazılı açıklamada Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı'nın inşaat ve gayrimenkul sektöründe mafyalaşma olduğuna dair iddialarını 'mesnetsiz' olarak değerlendirdi. Halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışıldığını belirten Gürcafer, "Halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir" dedi.

Açıklama şöyle:

"Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin '18/1998 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Yasası' ve '19/1998 Yapı İnşaatı ve Teknik İşler Müteahhitleri Kayıt ve Denetim Yasası' ile kurulmuş, ilgili yasalarca denetlenen ve müteahhitlik mesleğini icra etmek isteyen firmaların yasal olarak kayıtlı olma zorunluluğunun bulunduğu bir sivil toplum örgütü olduğu herkesçe bilinmektedir.

Kurumsal bir yapıya sahip olan Birliğimiz, ekonomist, avukat, mühendis, şehir plancısı gibi uzmanlardan oluşan 30 kişilik uzman kadrosu ile Lefkoşa Merkez, Mağusa ve Girne olmak üzere üç şubesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Müteahhitler Birliği, sektörün disiplinize edilmesi, doğru pazarlara ulaşılması, arz talep dengesinin korunması, yasal eksikliklerin giderilmesi, kayıt dışılığın önüne geçilmesi, yerli isdihtamın artırılması, inşaat sektöründe standartlaşma, tüketici - alıcı güvencesi için garanti sigorta fonunun oluşması, ülke imar planı çalışmalarının tamamlanması gibi birçok konuda çalışmalar yapmaktadır.

Tüm bu çalışmaların öncesinde pilot olarak örnek ülkeler tespit edilerek araştırmalar yapılmakta, devamında bilimsel araştırma temeline dayanan çözüm önerileri ortaya konmaktadır.

Müteahhitler Birliği, çalışmalarının neticesinde getirdiği tüm önerilerinin ülke ve toplum çıkarlarına ters olmamasını esas almakta ve uluslararası örneklere uyumluluğunu dikkate almaktadır.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderilen 'Emlakçılar Birliği Yasası' da aynı ilkelerle tarafımızca incelenmiştir. Birlik olarak, hazırlanan yasada sakıncalı gördüğümüz hususları rapor halinde ilgili bakanlığa sunmuş bulunmaktayız.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak tavrımız açıktır. Eğer kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi istiyorsak kayıt dışı olan her şeyi kayıt altına almamız gereklidir. Emlakçılık mesleğini icra edecek olan özel ve tüzel kişilerin de kayıt altına alınmasını ve bunun bir yasa ile düzenlenmesini destekliyoruz.

Ancak, halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışılması, halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir ve biz buna asla müsade etmeyeceğiz. Avrupa ülkelerindeki uygulamara bakıldığında da, burada yapılmak istenenle benzer bir uygulamaya rastlamak mümkün değildir.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı'nın yerel bir gazetemize vermiş olduğu demeçte, ülkenin mafya sarmalı içerisinde olduğunu ve bundan kurtulabilmek için ivedi olarak 'Emlakçılar Birliği Yasası'nın Meclis'ten geçirilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı'nın basına verdiği bu bilgilerin hiçbir temele dayanmayan, mesnetsiz bilgiler olduğunu, asıl amacının siyaset üzerinde baskı oluşturarak yasayı dar bir zümrenin çıkarları doğrultusunda istediği gibi geçirebilmek için acımasızca manüpülasyon yaptığını kamuoyunun bilgisine getiririz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.