GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Özersay'dan Akıncı'ya gönderme... "Bu kadar alınganlığa gerek yok"

Özersay'dan Akıncı'ya gönderme... "Bu kadar alınganlığa gerek yok"

Özersay'ın dikkat çeken sözleri #gözdenkaçmadı...

Yayın Tarihi: 27/08/19 16:39
okuma süresi: 2 dak.
Özersay'dan Akıncı'ya gönderme... "Bu kadar alınganlığa gerek yok"
A- A A+
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT'de katıldığı programda, Akıncı'nın, Sözcüsü aracılığıyla yapmış olduğu açıklamayı değerlendirdi...

İşte öne çıkan sözleri...

"9 Ağustos'taki liderler görüşmesinin tutanaklarını okudum... Rum Tarafı'nın federal çözüm anlayışında en küçük bir değişiklik yok..."

"Sayın Akıncı da bunu defalarca söylemesine rağmen, neden yeniden bir sürecin başlamasına angaje olunuyor?"

"Basit bir soru sordum... Yanıtı da bellidir... Bu eleştiridir, uyarıdır... Bu ülkenin Dışişleri Bakanı olarak bu uyarıyı yapıyorum... Alınacak, gücenecek bir şey yok..."

"Bu ülkede demokrasi var... Bu ülkede Sivil toplum da, siyasiler de Dışişleri Bakanı da eleştiride bulunabilir... Eğer bulunamaz, "Benden başka biri bu konuyu konuşamaz" diyorsa, bu demokrasi ile bağdaşmaz..."

"Meselelerin özü ile ilgili birisi bir şey söylediği zaman konuyu başka yere çekmenin memlekete yararı olmuyor... Eleştiriye de açık olmak gerekiyor"

"Toplumun dikkatini çekmek için söylenen bir şey için hemen cevap... Bir de ne kadar uygundur acaba? Devletin iki kurumu var... Sözcüsü aracılığıyla bu cevabı vermek... İlginç bir durum... Dikkat çektiğimiz hususa dair bir mesele varsa söylenmeli..."

"Zaten bir süreç başlanmadı deniliyor... Masada konuşulan şey federal bir süreçtir ve 2017'de kaldığı yerden devamdır...Başka bir şey değil..."

"Ben alınganlık yapmam. Devlet meselesinde küsmek, alınmak mağduru oynamak doğru bir yaklaşım değildir. Haftalık olağan görüşmede Sayın Başbakan her zaman olduğu gibi istenilen bilgilendirmeyi yapar zaten"

"Sırf Müzakere etmek için angaje olmayalım... Bu toplum yoruldu... Aynı şeyleri tekrar ederek farklı sonuçlar beklemek mantıklı değil... Yine duvara toslayacağız..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.