ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tutuklu müfettişin 'rüşvet aldığı' iddiasına ilişkin polisten yeni tespitler

Tutuklu müfettişin 'rüşvet aldığı' iddiasına ilişkin polisten yeni tespitler

Haksız mal edinme, rüşvet talebi, resmi sırları ifşa ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla tutuklanan Polis Müfettişi Çekici bugün yeniden yargıç karşısına çıkartıldı. Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Kızıltuğ, rüşvet iddiasıyla ilgili şehadet tespit edildiğini ve 3 ifade alındığını belirterek, zanlı Müfettiş'in vermediği telefon şifresinin de çözüldüğünü ifade etti.

Yayın Tarihi: 29/08/19 15:15
okuma süresi: 3 dak.
Tutuklu müfettişin 'rüşvet aldığı' iddiasına ilişkin polisten yeni tespitler
A- A A+
Kıbrıs Postası

Haksız mal edinme, rüşvet talebi, resmi sırları ifşa ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla tutuklanan Polis Müfettişi Gülay Bayram Çekici bugün yeniden yargıç karşısına çıkartıldı.

Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, mahkemede verdiği şahadette, zanlının 2016 Haziran ayında aleyhinde soruşturma olan bir şahısla görüştüğünü ve ona gizli bir yazıyı gösterip, polisin baskınlarına karşı korumak adına rüşvet talep ettiği iddiası olduğunu belirtti.

Zanlı Müfettiş Çekici'nin evinde, arabasında ve evinde, mahkeme emriyle yapılan aramalarda, zanlının yetkisiz olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar ile dosyaların ve dijital emarelerin bulunduğunu aktaran Başmüfettiş, bahsi geçen materyallerin emare olarak alındığını anımsattı.

Başmüfettiş, Mali Şube'de hala devam eden soruşturmalarla ilgili dosyalarda kayıp olan gizli belgelerin zanlının evinde bulunduğuna vurgu yaptı.

23 Ağustos'tan bugüne; zanlının 6 günlük tutukluluk süresinde, 13 ifade alındığını belirten Kızıltuğ, zanlının tasarrufunda bulunan binlerce evrakın ön incelenmesinin yapıldığını söyledi. Zanlıdan alınan 2 cep telefonundan açık olanın içinden 70 bin adet fotoğrafın incelendiğini belirten Kızıltuğ, 70 bin görüntüden 10'unun emare olabileceğini aktardı.

Kızıltuğ, zanlının şifresini vermediği cep telefonunun şifresinin çözüldüğünü ayrıca evinden alınan 5 cep telefonunun dökümünün talep edildiğini mahkemeye aktardı, laptop gibi dijital emarelerin analiz neticelerinin beklendiğini söyledi.

Kızıltuğ, soruşturma kapsamında zanlının bir akrabasının adına açtığı hesaptan kendisi ve çocuklarının adına çevirdiğinin ve bu paranın yasal olmayan yollardan edinildiğinin belirlendiğini mahkemeye aktardı.

50 kişiden daha ifade alınması gerektiğini belirten Kızıltuğ, zanlının aleyhine 'Kamu Görevlisinin Rüşvet Alması' suçunun eklendiğini söyledi.

Rüşvet alınmasıyla ilgili şahadet tespit edildiğini ve 3 ifade alındığını mahkemeye aktaran Kızıltuğ, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Müffetiş'in avukatları Buğra Akter ve Mustafa Algun, tutukluluk süresine itiraz etmedi. Avukatlar, tahkikat memurunu sorgulayarak, tahkikatla ilgili sorguladı.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.