GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Ozanköy Pekmez Festivali dün akşam başladı

Ozanköy Pekmez Festivali dün akşam başladı

Girne Belediyesi ve Ozanköy Muhtarlığı tarafından, düzenlenen Ozanköy Pekmez Festivali dün akşam başladı.

Yayın Tarihi: 31/08/19 17:05
okuma süresi: 4 dak.
Ozanköy Pekmez Festivali dün akşam başladı
A- A A+

Girne Belediyesi ve Ozanköy Muhtarlığı tarafından, bu yıl 11'incisi düzenlenen Ozanköy Pekmez Festivali dün akşam başladı.

Festivalin açılışına Başbakan Ersin Tatar, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol, pekmez şırası içerek, 11'inci Ozanköy Pekmez Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. Festival yarın akşam Pekmezli Tatlılar yarışması ve ödül töreni, Pekmezin Sağlığa Faydaları konulu sunum, İpek Amber Konseri, Çatalköy Belediyesi halk Dansları Ekibi gösterisi ve Türkiye'nin efsanevi gruplarından Kurtalan Ekspress'in konseriyle sona erecek.

Uzun: Festival sayesinde pekmez arttı

Festivalin açılışında konuşan, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, zeytin, harup ve pekmez üreticiliğinin son zamanlarda azaldığını ancak Ozanköy'de başlatılan festivalden sonra bu sayının artış gösterdiğini belirtti. Uzun, bugün harup ağaçlarını yetersiz olması nedeniyle bölgedeki üreticilerin dışarıdan harup almak zorunda kaldığını anlattı. Beldenin sembolü ve geleceği olan harup ağaçlarının çoğaltılmasının önemine işaret ederek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da muhtarlık olarak harup fidanı dağıtacaklarını kaydetti. Uzun, festivalin gerçekleşmesine kaktı koyan başta Girne belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Güngördü: Doğayı seven nesiller yetiştirilmeli

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 2008 yılından sonra belediye ile muhtarlık işbirliğinde gerçekleştirilen festivalle, harup ağaçları ve pekmez konusundaki farkındalığın arttığını dile getirdi. Güngördü, Belediye olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı işbiliğiyle, beldede yeşil alan, çocuk oyun alanları ve parklar da harup ağacı dikilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Festivallerle, Kıbrıs Türk kültürü ve geleneklerinin yaşatılması yanında, ülkenin farklı yerlerinde yaşayan, Kuzey Kıbrıs'a yerleşen yabancı uyruklu vatandaşların da kaynaştığını kaydetti. Güngördü, hoşgörü kültürü olan, çevre bilinci taşıyan, yeşili, hayvanları koruyan nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu vurguladı.

Tatar: Halk festivale sahip çıkıyor

Başbakan Ersin Tatar da, Beylerbeyi ve Ozanköy'ün KKTC'nin en güzel böglelerinden olduğunu belirterek, yeşili, çevreyi her türlü güzelliği korumak, Kıbrıs Türk kültürünü, geleneklerini yaşatmak ve buraya yerleşen insanlarla kaynaşarak yaşamanın önemine işaret etti. Girne Beleidyesinin, beledi hizmetler açısından olukça başarılı çalışmaları olduğunu dile getiren Tatar, Girne Kaymakamlığı ve Ozanköy Muhtarlığını da çalışmalarından dolayı kutladı.

Bölgelerde yapılan bu gibi festivallere katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Tatar, bölge insanına, üreticisine, geleneklerine kültürüne güzleliklerine sahip çıkmanın, büyük önem taşıdığını kaydetti.

Gelen suyla tarım gelişecek

Konuşmasında önceki gün Türkiye'den getirilen suyun geldiği tesisleri ziyaret ettiğini anımsatan Tatar, burada KKTC altyapısına kazandırılan zenginlikleri bir kez daha gördüğünü söyledi.Başbakan Tatar, su seviyesinin yükseldiğini anımsatarak, yapılan bu çalışmalarla suyun gelişiyle Ada'da yeşilin yeniden bulunacağına, tarımın üretimin gelişeceğine inanç belirtti. Bu güzelliklerin desteklenmesi halinde, ülkede yaşayan insanların çalışmalarının daha da değer bulacağını, ülkenin daha da gelişeceğini dile getiren Tatar, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkesi kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.