ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Huzur bulma evi yerine cezaevine gitti

Huzur bulma evi yerine cezaevine gitti

Vakıf arazisinin 'huzur bulma evine' çevrilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı ile polis devreye girdi...

Yayın Tarihi: 03/09/19 07:50
okuma süresi: 4 dak.
Huzur bulma evi yerine cezaevine gitti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Vakıflar İdaresi'nden, üzerine 'huzur evi' ve 'rehabilitasyon merkezi' inşa etmek maksadıyla kiralanan sit alanı içerisindeki harnup ambarı, adeta 'kişisel huzur bulma evine' çevrildi.

Deniz kenarında bulunan bölgenin çevresi tellerle çevrelendi, üzerine 'Özel Mülktür Girilmez' tabelası asıldı.

Kumsala kadar olan kısmına beton dolgu yapılan denize nazır bölgenin bu hali, vatandaşın tepkisine neden oldu.

Olayı sosyal medya hesabından duyuran Emekli Albay Öcal Dallı, "Bütün bunları; mülk sahibi Vakıflar, Mağusa Kaymakamlığı, Çevre Dairesi ve Tarihi Eserler Dairesi görmüyor mu? Yoksa görüyor da ses mi çıkarmıyor?" diye sorarak isyan etti.

Emekli Albay'ın bu paylaşımına, halktan tepki yağdı.

BAKAN BAYBARS: "POLİS İNŞAATI DURDURDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Tepkiler üzerine, aynı paylaşımın altına konuyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, 30 Ağustos Cuma günü, Gazimağusa Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili şikayet yapıldığını ifade etti.

Baybars, bahsi geçen inşaatın polis tarafından durdurulduğunu ve gerekli dosyanın açıldığını, soruşturmanın ileriye götürüleceğini açıkladı.

Bakan Baybars, "Haliyle, Yasa'ya aykırı olan yapılar yıkılacak ve eski haline dönecek" dedi.

DİZLİKLİOĞLU TUTUKLANDI

Polisin başlattığı soruşturma üzerine yetkili makamlardan izin almadan sahil şeridine beton set döken Enver Dizliklioğlu, Geçitkale Bucak Kaymakamlığı'nın şikayeti üzerine tutuklandı. Dizliklioğlu, "Yetkili makamdan izinsiz inşaat yapmak" ve "Sahilleri koruma yasasına aykırı harekette bulunma" suçlamaları ile ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. 81 yaşındaki zanlı Enver Dizliklioğlu tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak 15 günü geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.

DENİZİN İÇİNE 50 CM YÜKSEKLİĞİNDE BETONARME SET

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu, 30 Ağustos 2019 tarihinde Geçitkale Bucak Kaymakamlığı tarafından Tatlısu'da Zambak Tatil Köyünün doğusundaki sahil şeridinde yetkili makamdan izinsiz olarak betonarme set döküldüğü yönünde şikayet alındığını belirtti. Çangaroğlu, alınan şikayet üzerine olay mahallinde yapılan kontrolde zanlı Enver Dizliklioğlu'nun konu sahil şeridinde bulunan ve vakıflardan kiralanmış olan eski harnup ambarının ön kısmına yetkili makamlardan izin almaksızın sahilleri koruma yasasına aykırı bir şekilde kalıp hazırlayarak içerisine 50 cm yüksekliğinde betonarme bir set dökmekte olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Çangaroğlu, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNAT ŞARTLARINI ÖDEYEMEDİ

Mahkeme, zanlı Enver Dizliklioğlu'nun yurt dışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren mahkeme, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Zanlı, teminat şartlarını yerine getiremeyerek 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.