EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank Günlük Piyasa Analizi: "Sterlin'in serbest düşüşü durdu"

İktisatbank Günlük Piyasa Analizi: "Sterlin'in serbest düşüşü durdu"

Kıbrıs İktisat Bankası, 4 Eylül'e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 04/09/19 07:10
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank Günlük Piyasa Analizi: "Sterlin'in serbest düşüşü durdu"
A- A A+
İktisatbank'ın 4 Eylül'e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

İngiltere cephesinde hareketli seyir korunmaya devam ediyor. Dün sabah dolar karşısında 1,1950 seviyelerine kadar gerileyen Sterlin, Ekim 2016'dan bu yana en düşük seviyeyi test etmesi arından günün ikinci yarısında kayıplarını telafi etti.

Dün İngiltere parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan oylamada,parlamento gündemini belirleme yetkisini hükümetten alıp parlamenterlereveren teklifin 301'e karşı 328 oyla kabul edilmesi, anlaşmasız Brexit'in engellenebileceği beklentisini güçlendirerek Sterlin'in serbest düşüşünü durdurdu.

İngiltere parlamentosunda bugün yeni bir oylama yapılacağını okuyoruz. Bu oylamanın kazanılması durumunda, Başbakan Boris Johnson'ı Avrupa Birliği'nden ayrılmak için daha fazla zaman istemeye zorlayacak ve Brexit anlaşması olmadan AB'den ayrılmayı önleyecek.

Hatırlanacağı üzere, ülkenin AB ile Brexit konusunda yürüttüğü bu nazik süreçte, kendi partisindeki muhalefete de seslenen Johson destek istemiş, destek alamaması durumunda erken seçimi gündeme taşımıştı.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 4 Eylül 2019 - Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.