EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ öğrencileri dünyaca ünlü bir restoranda işe girdi

DAÜ öğrencileri dünyaca ünlü bir restoranda işe girdi

DAÜ Turizm Fakültesi mezunları dünyaca ünlü La Petite Maison Restoran Grubu'nda işe girdi.

Yayın Tarihi: 05/09/19 06:04
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ öğrencileri dünyaca ünlü bir restoranda işe girdi
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından mezun öğrenciler dünyaca tanınmış uluslararası La Petite Maison Restoran Grubu'nun Abu Dabi şubesinde çalışmaya başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı mezunları Gamze Kural ve Hüseyin Akbulut'un, Eylül ayında La Petite Maison Restoran Grubu'nun Abu Dabi şubesinde şef olarak çalışmaya başladığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kılıç bu durumun tesadüf olmadığını, DAÜ Turizm Fakültesi mezunlarının sahip oldukları akademik yeterlilikleri ve uygulamaya dayanan tecrübeleri sayesinde uluslararası işletmelerde birçok iş fırsatını yakaladıklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, diğer bir uluslararası restoran zinciri olan Coya Restoran grubunda halihazırda altı mezunlarının tam zamanlı olarak çalışmakta olduğunu hatırlatırken, modern fransız mutfağı konusunda ünlü La Petite Maison Restoran Grubu'nun da diğer iki mezunlarına istihdam sağladığını söyledi.

"ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNDE GÜÇLÜ BİR FAKÜLTEYİZ"

Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi'nin uluslararası işbirlikleri kapsamında çok güçlü olduğunu, bu doğrultuda mezunlarına dünya çapında çok önemli kariyer fırsatları sunduklarını belirterek, buna benzer birçok yeni işbirliğinin kurularak küresel turizm, otelcilik ve gastronomi alanlarında saygı duyulan ve mezunları aranan bir fakülte olduklarının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.